19 Αυγούστου 2008

Οι σκοτεινές διαδρομές των..."Σοσιαλιστών",των "Καπιταλιστών" και όλων των Παγκοσμιοποιητών.

Δυστυχώς αυτές οι πολύ εύστοχες αναλύσεις,κυκλοφορούν μόνο μεταξύ μας.Ο πολύς κόσμος παραμένει στο σκοτάδι,έρμαιο των κάθε λογής πολιτικάντιδων.Πόσοι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο;Πόσοι έχουν χρόνο να ερευνήσουν;Πως να γνωρίζουν τι γίνεται πίσω από τη πλάτη τους;


http://politis-gr.blogspot.com/

Δευτέρα, 18 Αύγουστος 2008

O σκοτεινός ρόλος του … ο Άλεξ Ρόντος !


Κατάπληξη μου προξένησε το γεγονός ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι ανακάλυψαν τον μυστηριώδη Άλεξ Ρόντος , τον εξ απορρήτων του κ. Γ. Παπανδρέου, αλλά και τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ , μετά τα γεγονότα της Γεωργίας.

Σχετικά με τις στενές σχέσεις του με την Ουάσιγκτον είχα αναφερθεί από τον Απρίλιο (Μας χρωστάει ο Γιώργος), αλλά καλό είναι να αναφέρω μια σχετικά αναλυτικότερη περιγραφή της δράσης του στην Ελλάδα με σκοπό την αποκάλυψη των σκοτεινών δραστηριοτήτων του.

Καταρχάς μιλάμε ( με ότι αυτό σημαίνει ) για τον Σύμβουλο επί Εξωτερικής Πολιτικής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ανδρέα Γ. Παπανδρέου (εδώ).

Γεννήθηκε στην Τανζανία το 1954 και μεγάλωσε στην Αφρική . Σπούδασε Ιστορία στην Οξφόρδη.

Μετά τριάντα χρόνια που θα ανοίξουν κάποια αρχεία ,θα φανεί από …πότε δραστηριοποιήθηκε στα … «δύσκολα» και σε ....ποιους ρόλους.

Για να μην περιμένετε τόσο διάστημα καλό θα ήταν να σας αναφέρω περιληπτικά την …. «δράση του».

Στα … «δύσκολα» τον έβαλε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος (CIAκωβος κατά τον Α. Παπανδρέου) χρίζοντας τον επικεφαλής της ανθρωπιστικής οργάνωσης Orthodox Christian Core, που ανέπτυσσε δραστηριότητα στη Μαύρη Ήπειρο.

Το 1992 ο Ιάκωβος (όλως τυχαίως) αποφάσισε να στείλει στη …..Σερβία μια αποστολή της Οργάνωσης με επικεφαλής τον Άλεξ Ρόντος.

Στην Αθήνα τον πρωτοείδαμε το 1998 μαζί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ. Άντριου Άθενς .

Με το που ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών ο κ. Γ. Παπανδρέου τοποθέτησε τον- άγνωστο σε όλους -Άλεξ Ρόντος ....αμέσως στην κεφαλή της Υπηρεσίας Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ).

Διαχειριζόταν όλα τα χρήματα που διέθετε το ΥΠΕΞ σε ΜΚΟ αλλά και μυστικά κονδύλια για την «άσκηση πολιτικής» στα Βαλκάνια με ……έμφαση την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Άλεξ Ρόντος με τις πλάτες του κ. Γ. Παπανδρέου (και όχι μόνο όπως καταλαβαίνεται) ανέλαβε και τον χειρισμό κρίσιμων Εθνικών μας θεμάτων.

Όταν άρχισε η εθνοκάθαρση κατά των Σέρβων, με στόχο την ανατροπή του Μιλόσεβιτς, ήταν εκεί ο Άλεξ....

Ο ίδιος διαψεύδει ( τι άλλο) ότι υπήρξε ελληνική χρηματοδότηση των οργανώσεων της αντιπολίτευσης και επιμένει πως ούτε ένα δολάριο αμερικανικής βοήθειας δεν πέρασε μέσα από ……ελληνικά κανάλια.

Γεγονός είναι πως η ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμβουλευόταν τον κ. Ρόντος για τα εσωτερικά της Σερβίας και τον καλούσε στην Ουάσιγκτον για συναντήσεις με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Πίκερινγκ, με στελέχη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου και μέλη του Κογκρέσου.

Από την άλλη πλευρά οι άνθρωποι του Μιλόσεβιτς μίλαγαν για τον σύμβουλο του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου με κάθε άλλο παρά κολακευτικά λόγια...

Άνθρωπο, ….των Αμερικανών τον χαρακτήριζαν και δεν είχαν καθόλου άδικο.

Σε συνάντηση που είχαν λίγα χρόνια αργότερα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Κόλιν Πάουελ με τον κ. Γ. Παπανδρέου, ο υπεύθυνος για θέματα νοτιοανατολικής Ευρώπης κ. Φρίντμαν είπε για τον παριστάμενο κ. Ρόντο: «Υπουργέ, είναι ο άνθρωπός μας στα Βαλκάνια, και αυτός που έριξε τον Μιλόσεβιτς»…….

Με τα ….διαπιστευτήρια του κ. Γ. Παπανδρέου βρέθηκε στο πλευρό του κ. Κοστούνιτσα, όταν ο τελευταίος ανέλαβε την προεδρία της Γιουγκοσλαβίας, το 2000, ενώ ιδιαίτερα στενές σχέσεις είχε και με τον …..δολοφονηθέντα, το 2003, πρωθυπουργό της Σερβίας Ζόραν Τζίντζιτς.

Μετά την ήττα του ΠΑΣΟΚ το 2004, ο Άλεξ Ρόντος-κάθε άλλο παρά τυχαία -βρέθηκε στη Γεωργία ως σύμβουλος της κυβέρνησης του προέδρου της Μιχαήλ Σαακασβίλι.

Φυσικά όπως καταλαβαίνετε έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στη... δοκιμή που έγινε για να μετρηθούν οι αντοχές της «αρκούδας» αλλά και προσωπικά του Βλαντιμήρ Πούτιν...

Η παρουσία του Άλεξ Ρόντος πάντα στην πρώτη γραμμή των γεγονότων φανερώνει και την υψηλόβαθμη θέση του σε …..υπηρεσίες των ΗΠΑ που κινούν υπογείως τα νήματα .

Άλεξ Ρόντος ! Ο εξ απορρήτων του Αρχηγού της Αξιωματικής μας Αντιπολίτευσης , αλλά και μέλος του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου υπεύθυνος επί ….εξωτερικών θεμάτων !!!!

Πιστεύετε ακόμα στις …συμπτώσεις ;


ΥΓ. Υπενθυμίζω ότι ο κ. Γ.Παπανδρέου τον είχε χρίσει ….πρέσβη εκ προσωπικοτήτων και με αυτόν τον τίτλο, του πρώην πρέσβη μας (Former Ambassador of Greece), κινείται τώρα στα Βαλκάνια-ΗΠΑ- Καύκασο.


Πηγή:«tovima»,«kathimerini»,«eleytherotipia»
13 σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου