25 Σεπτεμβρίου 2009

Οι "ειδωλολάτρες" Καλάς,ο Θανάσης τους και η απουσία...ενδιαφέροντος από τους "πολιτισμένους"!

Unique Pakistan community under threat

Pakistan’s North West Frontier Province (NWFP) is today arguably one of the most dangerous places in the world.
But while that may be true of regions where the Taliban proliferate, there are still areas of NWFP where life goes on as normal.
The most prominent of these is the Kalash region in the northern-most district of Chitral.

It is named after the Kalash tribe which has been settled here since time immemorialThe tribe, said to be descendants of Alexander the Great’s soldiers, still practise an ancient pagan culture unlike any other in this part of the world.

For centuries, the Kalash have been a people apart.
In modern times, they have become a major tourist attraction, but in so doing have also attracted the ire of Islamic clerics.
This has led to many of them derogatively referring to the Kalash region as Kafiristan, or “land of the unbelievers.”
http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/8083048.stm

Στο Βόρειο Πακιστάν η Δυτική Συνοριακή Επαρχία (NWFP) είναι σήμερα αναμφισβήτητα ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου.
Αλλά ενώ υπάρχουν άλλες περιοχές όπου πολλαπλασιάζονται οι Ταλιμπάν, εξακολουθούν να υπάρχουν περιοχές NWFP όπου η ζωή συνεχίζεται κανονικά.
Η σημαντικότερη από αυτές είναι η περιοχή των Καλάς στην περιοχή του Τσιτράλ.

Το όνομά του,"Τσιτράλ",είναι παραφθορά του ονόματος "Κεντρικόν"(λέμε εμείς), έχει δοθεί από τη φυλή Καλάς από τα πανάρχαια χρόνια,που λέγεται ότι είναι απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου και που εξακολουθούν να ασκούν μια αρχαία "ειδωλολατρική" κουλτούρα που δεν μοιάζει με καμιά άλλη σε αυτό το μέρος του κόσμου.

Για αιώνες, οι Καλάς ήταν απομονωμένοι. Στη σύγχρονη εποχή, έχουν γίνει ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, αλλά με τον τρόπο αυτό έχουν προσελκύσει επίσης την οργή των κληρικών του Ισλάμ. Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς από αυτούς derogatively να αναφέρονται στην περιοχή των Καλάς ως Kafiristan, ή «γη των απίστων."

Αυτή η οργή είναι που θέτει,όσο περνά ο καιρός,σε κίνδυνο αυτή τη φυλή.Η μανία των ισλαμιστών να εξισλαμίσουν τους πάντες δια της βίας,θα έχει αποτέλεσμα την εξαφάνιση και του τελευταίου θύλακα ανθρώπων που ασκούν αυτή την αρχαία..."ειδωλολατρική" κουλτούρα,απομεινάρι της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.Αυτός ο διωγμός μπορεί να συγκριθεί με τους διωγμούς των Ελλήνων επί Νέας Ρώμης-Κωνσταντινουπόλεως,με τα διατάγματα και τους κώδικες που εκδίδονταν τότε αφειδώς,αποτέλεσμα των οποίων ήταν οι σφαγές,οι δηώσεις,οι καταστροφές και οι δημεύσεις περιουσιών που δίδονταν ως δωρεές στα...χριστιανικά μοναστήρια.Αυτό για να γνωρίζει ο κάθε Έλληνας,από που προέρχεται η...περιουσία της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Α.Ε.Η "γη των απίστων",λοιπόν,των Καφίρ,είναι που τους κάθεται τσιμπούρι.Γι' αυτό δεν είναι περίεργη η...σιωπή των..."πολιτισμένων",επειδή ακριβώς τους βολεύει να εξαφανιστεί το...¨τελευταίο"; ίχνος της θρησκείας των Ελλήνων!Γιατί οι "πολιτισμένοι",άλλοι είναι χριστιανοί και άλλοι ισλαμιστές,οπαδοί δύο θρησκειών-αιρέσεων του Ιουδαϊσμού.Με την ίδια μανία και οι δύο καταδιώκουν κάθε διαφορετική θρησκευτικότητα.

KALASH IN PROTEST FOR RELEASE OF ATHANASI

[...
Finally the magnificent, wood-hewn Kalasha-Dur museum was built in Broon village in Bamburet valley with financial assistance from Hellenic Aid society of the Greek Ministry of Foreign Affairs to showcase the Kalash culture. The museum had more than 2,000 objects depicting various stages in the more than 2,000 history of the Kalash people...]

[...
Prof Athanasios was so obsessed with the welfare of the Kalash people that he launched a campaign by writing to Pakistan’s ambassador in Greece and other Pakistani authorities to complain against Saleh Muhammad Khan, director of Archaeology and Museums, NWFP for illegally appointing outsiders instead of Kalashas on four posts at the Kalasha-Dur Museum in violation of their memorandum of understanding ]'Ολο το κείμενο...εδώ

Τέλος,το από λαξευμένο ξύλο υπέροχο μουσείο Kalasha-Dur που χτίστηκε στο χωριό Μπρουν στην κοιλάδα Μπαμπουρέτ,με την οικονομική βοήθεια της Hellenic Aid(ΥΔΑΣ) του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών,για την ανάδειξη του πολιτισμού των Καλάς.Το μουσείο έχει περισσότερα από 2.000 αντικείμενα που απεικονίζουν διάφορα στάδια της πάνω από 2.000 χρόνια ιστορίας του λαού των Καλάς.


Τώρα,πως γίνεται να μη γνωρίζει το ΥΠ.ΕΞ. τον Θανάση Λερούνη,είναι ένα ερώτημα που μόνο η Dorah,ο Κουμουτσάκος,ο Βαληνάκης,ο Κασσίμης και ο Βαρβιτσιώτης μπορούν να απαντήσουν!

Ο Θανάσης Λερούνης ενδιαφερόμενος για την ευημερία των Καλάς,ξεκίνησε μια εκστρατεία στέλνοντας γράμματα διαμαρτυρίας στον πρεσβευτή του Πακιστάν στην Ελλάδα και σε άλλες πακιστανικές αρχές για να παραπονεθεί κατά του Saleh Muhamnad Khan,διευθυντή αρχαιολογίας και μουσείων του Πακιστάν,γιατί παράνομα διόρισε ξένους(πακιστανούς) και όχι Καλάς σε τέσσερις θέσεις στο μουσείο Kalasha-Dur,παραβιάζοντας έτσι το Μνημόνιο Συνεργασίας τους.

Ενοχλητικός λοιπόν ο Θανάσης!Ενδιαφερόμενος για τους ανθρώπους του,γι' αυτούς που τον έχουν στήριγμά τους,δεν δίστασε να υπερασπιστεί ένα αναφαίρετο δικαίωμα των Καλάς!
Να εργαστούν δικοί τους άνθρωποι στο μουσείο τους!Ένα μουσείο που περιέχει την ιστορία τους και τη ζωή τους!Ένα μουσείο,που τέλος πάντων δημιούργησε ο Θανάσης με χρήματα που μάζευε δεκάρα-δεκάρα ανά την Ελλάδα!Με χρήματα που έδωσε και το ΥΠ.ΕΞ.,στη Μ.Κ.Ο. του!
Και ποιός μας λέει ότι δεν είναι όλοι συνεννοημένοι,για την απαγωγή;
Όλοι έχουν λόγους να εγκαταλειφθούν οι Καλάς!Και η Πακιστανική κυβέρνηση και οι ισλαμιστές κληρικοί και οι Ταλιμπάν και οι...χριστιανοί!
Αυτοί οι τελευταίοι κι αν έχουν λόγους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου