23 Ιουλίου 2010

Αφή της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων "Σιγκαπούρη 2010".

 The real holly fire

Απόλλωνα,Θεέ του Ήλιου...Ζευ αρχικέραυνε...

 

Λυκαυγές...πάνω από την Ολυμπία!

Αύριο για άλλη μια φορά δίνουμε τα φως της ενότητας όλων των λαών της γης χωρίς να υποχρεώνουμε κανέναν να φορέσει φέσι ή φουστανέλα!


Με επιτυχία, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην Αρχαία Ολυμπία, η επίσημη πρόβα της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων "Σιγκαπούρη 2010". Παραδοσιακά, η επίσημη πρόβα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό και ως εκ τούτου είχαν σήμερα την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν περίπου 1500 έλληνες και ξένοι τουρίστες.
Η επίσημη τελετή Αφής θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί, παρουσία του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, του Προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου, του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή, του Προέδρου της ΔΟΑ Ισίδωρου Κούβελου, του Δημάρχου Ολυμπίας Γιώργου Αηδόνη, εκπροσώπων του ελληνικού Κοινοβουλίου, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, Ολυμπιονικών κ.α.. Επίσης την τελετή Αφής θα παρακολουθήσουν δύο μορφές του παγκόσμιου αθλητισμού, οι Ολυμπιονίκες του άλματος επί κοντώ Γελένα Ισιμπάγιεβα και Σεργκέι Μπούμπκα που είναι και επίσημοι πρεσβευτές των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων "Σιγκαπούρη 2010".
Το ρόλο της Πρωθιέρειας έχει αναλάβει η Ινώ Μενεγάκη, υπεύθυνη της τελετής και χορογράφος είναι η Αρτεμις Ιγνατίου και ως πρώτος λαμπαδηδρόμος έχει επιλεγεί ο χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης εφήβων της γυμναστικής στο τραμπολίνο Απόστολος Κουταβάς. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, στην Οργανωτική Επιτροπή της Σιγκαπούρης, που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας. Το Ολυμπιακό Φως θα παραδώσει στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Μιάνγκ Ενγκί, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Πηγή...

Επί τη ευκαιρία να θυμηθούμε και τον...Γιόζεφ...

Ώστε ο Γιόζεφ Ασεμπίγιο έχει απέχθεια με οτιδήποτε κλασικό και προπάντων αρχαιοελληνικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου