22 Μαΐου 2013

Έρχεται η ώρα των δικαστών




Έρχεται η ώρα των δικαστών

Η αποκάλυψη των Γάλλων ανοίγει τον δρόμο για το ειδικό δικαστήριο, απέναντι σε αυτούς που έθεσαν την δημοκρατία σε κίνδυνο με τις μεθοδεύσεις τους.
Έστω και με αργούς ρυθμούς «ξεσκεπάζεται» σιγά σιγά η δράση του πρώην πρωθυπουργού κ.
Γιώργου Παπανδρέου, των πολιτικών συνεργατών του αλλά και των υπολοιπων προσώπων που συνδέονται μαζι του και διαχειρίστηκαν με ύποπτο τρόπο την λίστα Λαγκάρντ.

Έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας, αποδεικνύει ότι η λίστα Λαγκάρντ είχε φτάσει επίσημα στην Ελλάδα και μάλιστα για να χρησιμοποιηθεί από τις ελληνικές αρχές για φορολογικούς σκοπούς. Ειδικότερα, πρόκειται για το έγγραφο με το οποίο, στις 29 Σεπτεμβρίου 2010, εστάλη η λίστα Λαγκάρντ στον Πρέσβη στο Παρίσι Κ. Χαλαστάνη, έγγραφο το οποίο ο κύριος πρέσβης ισχυρίστηκε ότι «έχασε»! Όπως και ο κύριος Παπακωνσταντίνου είχε «χάσει» το πρωτότυπο. Παρ’ όλα αυτά, όλοι, όπως και ο κύριος Μπίκας ενημέρωναν τον τότε πρωθυπουργό για την πορεία «διαχείρισης» της λίστας! Μία διαχείριση που όπως αποδεικνύεται όχι μόνον δεν έγινε για να αποκομίσει η Ελλάδα έσοδα, αλλά κατά παράβαση της διακρατικής συμφωνίας και της ρητής εντολής των Γάλλων, κάποιοι φαίνεται πως διαχειρίστηκαν την λίστα για προσωπικό τους όφελος.
Όπως προκύπτει από την αλληλογραφία μεταξύ της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι και του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή, οι Γάλλοι έστειλαν επίσημα το CD στον τότε υπουργό Οικονομικών κάνοντας χρήση της φορολογικής σύμβασης Ελλάδας – Γαλλίας για την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών και όχι «άτυπα και εμπιστευτικά» όπως ισχυριζόταν ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Στο έγγραφο ο Διευθυντής, αρμόδιος για φορολογικά θέματα, Ζαν Μαρί Φενέτ, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Σας υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με το άρθρο 7 της εν λόγω οδηγίας και με τις ανωτέρω παρατεθείσες διατάξεις, οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει να παραμείνουν εμπιστευτικές και να μην χρησιμοποιηθούν για σκοπούς μη φορολογικούς».

Από εκείνη την στιγμή, όλοι επιχείρησαν να αποσιωπήσουν αύτη την αποκάλυψη που στην ουσία στέλνει ενώπιον της Δικαιοσύνης και πιθανότατα στη φυλακή όλους τους εμπλεκόμενους. Από τον τότε πρωθυπουργό, τους υπουργούς, τους πρέσβεις και όλους όσους διαχειρίστηκαν την λίστα.
Η αντιμετώπιση του επίσημου εγγράφου, που επαναλαμβάνουμε πως έφτασε θεσμικά και όχι «εμπιστευτικά», ήταν από την αρχή προκλητική από πλευράς εμπλεκομένων, που αντί να παραδεχτούν την αλήθεια, προτίμησαν να κουνούν το δάχτυλο στις διάφορες επιτροπές της Βουλής. Ο μόνος συνδετικός κρίκος όμως όλων αυτών, ήταν οι προσωπικές τους σχέσεις με τον τ. πρωθυπουργό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν προσωπική επιλογή του τ. πρωθυπουργού που αντλούσε την νομιμοποίηση του αποκλειστικά και μόνο από την προστασία του Γιώργου Παπανδρέου. Του κυρίου Παπανδρέου, που όπως και ο κύριος Μπίκας αποδείχθηκε ότι γνώριζαν πολύ καλά την ύπαρξη της λίστας αλλά και την «διαχείριση» της, από το email που αποκάλυψε ο κύριος Διώτης στην προανακριτική.

Η επιστολή αυτή αποτελεί το πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής και τα έγγραφα που συνόδευαν το CD κατά την πρώτη έλευση στην Ελλάδα στις 29.09.2010
Το έγγραφο των γαλλικών Αρχών κάνει αναφορά σε επιστολή του πρέσβη Κ. Χαλαστάνη, στις 13 Σεπτεμβρίου 2010, όταν ο τελευταίος είχε καταθέσει ότι έμαθε για την λίστα σε μεταγενέστερο χρόνο. Το έγγραφο όμως του κ. Χαλαστάνη δεν είναι στη διάθεση της επιτροπής. «Χάθηκε» και αυτό.
Το έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, που έφθασε στις 15 Μαΐου στην Προκαταρκτική Επιτροπή, εστάλη στο υπουργείο Εξωτερικών για να μεταφραστεί χωρίς να ανακοινωθεί η έλευσή του.

Επιβεβαίωση του Newsbomb
Οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ με την αποστολή του εγγράφου από τις γαλλικές Αρχές επιβεβαιώνουν απόλυτα το ρεπορτάζ του Newsbomb.
Στις 29 Δεκεμβρίου 2012 το Newsbomb αποκάλυπτε την εμπλοκή του ονόματος αποσυρμένου διπλωμάτη κατά την παραλαβή της αρχικής λίστας από τους Γάλλους καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς των κ. κ. Παπακωνσταντίνου και Διώτη.

Κατά την παράδοση της αρχικής λίστας Λαγκάρντ, στις 29 Σεπτεμβρίου του 2010 (σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές), πρέσβης της Ελλάδος στο Παρίσι δεν ήταν ο κ. Ηλίας Κλης, αν περί αυτού κατέθεσε ο κ. Φλωράτος, αλλά ο κ. Κωνσταντίνος Χαλαστάνης που είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή από το φθινόπωρο του 2009.
Τόσο με τον κ. Κλή, όσο και με τον κ. Χαλαστάνη υπάρχει προσωπική γνωριμία με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου αλλά και με τον κ. Δημήτρη Δρούτσα από τη δεκαετία του ’90 όταν ο πρώτος ήταν αναπληρωτής (ακόμα) υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη ενώ ο δεύτερος ανέλαβε καθήκοντα ειδικού συμβούλου στο γραφείο του κ. Παπανδρέου.
Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννης Διώτης, είχε δηλώσει ξεκάθαρα στη συμπληρωματική του κατάθεση στους οικονομικούς εισαγγελείς (9.1.2013) πως η λίστα «ήταν προϊόν δράσης μυστικών υπηρεσιών», χωρίς να διευκρινίζει το πώς γνωρίζει την πληροφορία αυτή.
Ότι η λίστα ήταν προϊόν «μυστικών υπηρεσιών» είχε υποστηρίξει και ο Ευ. Βενιζέλος στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (11.10.2012), επικαλούμενος συνομιλία του με τον Κ. Μπίκα.
Είναι προφανές ότι κάποιοι επιχείρησαν να «κουκουλώσουν» το μέγα σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ για να βγουν «λάδι».

Η προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου και της παρέας του να περιπλέξουν την υπόθεση και να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες είναι πλέον πασιφανής και επιβεβαιώνεται από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά των γαλλικών Αρχών.
Είναι πλέον επιτακτικό η δικαιοσύνη να διατάξει τον περιορισμό όλων των προσώπων, ανεξάρτητα από το πόρισμα της επιτροπής.
Ο λαός ζητά την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για τη σημερινή του κατάσταση.
Σημειώνεται ότι Προκαταρκτική Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει ως μάρτυρες τους πρώην υπουργούς Γιάννη Ραγκούση (θα προσέλθει την Πέμπτη) και Φίλιππο Σαχινίδη καθώς και τον εκδότη – δημοσιογράφο Μάκη Κουρή.
Σχετικό θέμα
Έγγραφα – βόμβα από τη Γαλλία για τη λίστα Λαγκάρντ! Δεν ήταν παράνομο προΐόν όπως είχε πει ο Παπακωνσταντίνου αλλά επίσημα έγγραφα!
ΠΗΓΗhttp://www.triklopodia.gr/2013/05/blog-post_575.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου