17 Ιουνίου 2014

Ο Π. Αγανικόλας και η Ε4 – Θα επαναφέρουν προς συζήτηση την πρόταση Σώρρα

Ο Π. Αγανικόλας και η Ε4 – Θα επαναφέρουν προς συζήτηση την πρόταση Σώρρα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΠΡΩΪΝΗ» ΚΑΒΑΛΑΣ.
soras1-604x431
Μία έδρα εξασφάλισε στη σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου Καβάλας για την επόμενη πενταετία ο συνδυασμός «Ενωμένοι Ελεύθεροι Ενεργοί Έλληνες» που μετείχε στις δημοτικές εκλογές του Μάη και την έδρα κέρδισε βεβαίως ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Παράσχος Αγανικόλας. Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, τα μέλη και οι φίλοι του συνδυασμού Ε4 μεταφέρθηκαν σε νέο χώρο πλησίον της οδού Κύπρου, ενώ η ομάδα έλαβε τη μορφή συλλόγου προκειμένου να είναι ευκολότερη η ενημέρωση των πολιτών. Ο νέος χώρος της ομάδας λειτουργεί από τις 9:00 το πρωί έως τις 1:00 το μεσημέρι και από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 10:00 το βράδυ. Αρκετοί είναι οι δημότες που ήδη περνούν από το γραφείο και ζητούν να ενημερωθούν σχετικώς.
Η ομάδα που συνεχίζει να υποστηρίζει τις θεωρίες του Αρτέμη Σώρρα αναμένει την εκταμίευση χρημάτων για τους δήμους όπου οι επικεφαλής των αντίστοιχων συνδυασμών νίκησαν στην εκλογική αναμέτρηση. Ο Παράσχος Αγανικόλας ήρθε σε επαφή με τη νεοεκλεγμένη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και τον επικρατέστερο πρόεδρο του επόμενου δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Γραμμένο, στους οποίους κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση προκειμένου αυτή να εξετασθεί από το σώμα των συμβούλων και τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγανικόλας: «Σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε θα πρέπει να εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα. Άρα το νέο δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να εξετάσει εκ νέου μια πρόταση που είχε απορριφθεί από την προηγούμενη σύνθεση του σώματος. Ενημέρωση θα υπάρξει για όλους τους συμβούλους και φυσικά για τους επικεφαλείς όλων των παρατάξεων που εξασφάλισαν την είσοδό τους στο δημοτικό συμβούλιο. Η συζήτηση θα διεξαχθεί από μηδενική βάση και αν χρειαστεί θα προσκληθεί και προσωπικά ο Αρτέμης Σώρρας να παραστεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ελπίζω ότι τόσο η κ. Τσανάκα όσο και ο κ. Γραμμένος, κατόπιν ελέγχου και του νομικού τμήματος του δήμου, θα διαπιστώσουν πως η πρότασή μας είναι καθ’ όλα νόμιμη».
Ο Παράσχος Αγανικόλας είναι σίγουρος ότι πρώτιστα θα εκταμιευθούν τα χρήματα στους δήμους όπου κέρδισαν οι ανάλογες παρατάξεις και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις. Κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός του 2014. Παράλληλα, ο νέος δημοτικός σύμβουλος ενημερώνεται για τα θέματα του δήμου, ενώ παραβρέθηκε και στη συνεδρίαση του απερχόμενους σώματος όπου συζητήθηκε το θέμα του πλωτού LNG.
Ο κ. Αγανικόλας τάχθηκε ενάντια στην υλοποίηση της επένδυσης και πρότεινε στον κ. Σιμιτσή και στην κ. Τσανάκα να ζητήσουν εξειδικευμένη γνωμάτευση από το Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών, σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες που θα επιφέρει ο πλωτός σταθμός σε όλο το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου