25 Αυγούστου 2014

Του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας Εφόσον $ 11.9 δισεκατομμύρια στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία το Οικονομικό Έτος 2014


Του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας Εφόσον $ 11.9 δισεκατομμύρια στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία το Οικονομικό Έτος 2014



http://www.worldbank.org/en/news


Βασιλειάδης Δημήτριος
Του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας Εφόσον $ 11.9 δισεκατομμύρια στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία το Οικονομικό Έτος 2014
15, Ιούλ. 2014
WASHINGTON, 15 Ιούλη 2014 - Η Παγκόσμια Τράπεζα Ομάδα * παρέχονται 11900 εκατομμύρια δολάρια για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία (ECA) κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2014, με στόχο τη μείωση της φτώχειας και την ενίσχυση της κοινής ευημερίας στην περιοχή. Από το ποσό αυτό, IBRD / IDA έδωσε 5.6 δισεκατομμύρια δολάρια υποστήριξης στην περιοχή, IFC παραδόθηκαν 4.700 εκατομμύρια δολάρια σε πιστώσεις ανάληψης υποχρεώσεων, και MIGA έδωσε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε ασφάλιση πολιτικού κινδύνου και της κάλυψης πιστωτικής ενίσχυσης.

Παγκόσμια Τράπεζα - Διεθνής Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (IBRD) / Διεθνή Ένωση Ανάπτυξης (IDA)

Αποτελούμενο από 43 έργα, το 5600 εκατομμύρια δολάρια από την υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας για την περιοχή πάνω από το προηγούμενο οικονομικό έτος αποτελείται από $ 4.7 δισεκατομμύρια σε πιστώσεις ανάληψης υποχρεώσεων από τη Διεθνή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (IBRD) 1 και 0,9 δισεκατομμύρια δολάρια από τη Διεθνή Ένωση Ανάπτυξης (IDA) 2 . 

Επιπλέον, η Τράπεζα της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας που παράγονται σημαντική ερευνητική και αναλυτική εργασία για θέματα κρίσιμα για την περιοχή το τρέχον οικονομικό έτος. Είναι επίσης υπογράψει 36 συμφωνίες Επιστρέφονται Συμβουλευτική Υπηρεσία με 13 χώρες της περιοχής για το συνολικό ποσό των 47.000.000 δολαρίων. Οι συμφωνίες αυτές παρέχουν τεχνικές συμβουλές για τα συνταξιοδοτικά και εκπαιδευτικά συστήματα της μεταρρύθμισης, η διοίκηση του δημόσιου τομέα και των θεσμικών ικανοτήτων, τον σχεδιασμό και τη διαχείριση των επενδύσεων σε υποδομές, και άλλα θέματα.

"Η Ευρώπη και την Κεντρική Ασία ήταν η περιοχή πληγεί περισσότερο από 2009 παγκόσμια οικονομική κρίση, και παραμένει ο πιο αργός για να ανακάμψει. Παρά το γεγονός ότι μια μέτρια ανάκαμψη έχει συμβεί από το 2010, το ΑΕΠ αυξήθηκε μόλις 2,2 τοις εκατό το 2013, και αναμένεται να είναι μόλις 1,7 τοις εκατό το 2014, "δήλωσε ο Laura Tuck , Παγκόσμια Τράπεζα Αντιπρόεδρος για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία Region . «Η Παγκόσμια Τράπεζα υποστήριξε τις ανάγκες των πελατών πάνω από το προηγούμενο οικονομικό έτος με καινοτόμες, επιχειρήσεις στη ζήτηση. Έχουμε, επίσης, έδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά για να ανταποκριθεί σε επείγουσες καταστάσεις, όπως η κρίση στην Ουκρανία, και τις καταστροφικές πλημμύρες στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και τη Σερβία τον Μάιο. "

Ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, αναβάθμισε τη συνδρομή της στην Ουκρανία για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της οικονομίας και να στηρίξει την παροχή των κρίσιμων δημόσιων υπηρεσιών. Τον Μάιο του 2014 το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε συνολικά 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια IBRD, συμπεριλαμβανομένων των δύο μεγάλων επενδυτικών δραστηριοτήτων για τη βελτίωση της δημοτικής παροχής υπηρεσιών και ένα $ 750 εκατομμύρια πολυτομεακή Δάνειο Αναπτυξιακής Πολιτικής (DPL). Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε ένα $ 250 εκατομμύρια IFC επενδυτικό σχέδιο για τη στήριξη των πουλερικών της εταιρείας του ιδιωτικού τομέα. Αυτά τα τέσσερα έργα που αποτελούν μέρος της συνολικής βοήθειας του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουκρανία που ανακοινώθηκε το Μάρτιο του 2014, η οποία έχει ως στόχο να παρέχει έως και 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2014.

Στα μέσα Μαΐου, η Βοσνία και Ερζεγοβίνη (Β-Ε) και η Σερβία είχαν πληγεί από τις χειρότερες πλημμύρες σε πάνω από 120 χρόνια. Μέχρι τις 30 Ιουνίου, η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκρινε ένα $ 100,000,000 πίστωσης για τις πλημμύρες Recovery έκτακτης ανάγκης του έργου για τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη για τη χρηματοδότηση κρίσιμων αγαθών, όπως οι εισαγωγές καυσίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και την ανασυγκρότηση των τοπικών υποδομών. Το έργο προετοιμάστηκε σε χρόνο ρεκόρ ενόψει της άθλιας κατάστασης της χώρας και χρηματοδοτείται από το (IDA) Crisis Response Παράθυρο International Development Association του . Η Τράπεζα συνεργάζεται επίσης με τις αρχές της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης για την ενίσχυση της προστασίας από τις πλημμύρες και την εφαρμογή συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης, μεταξύ άλλων μέσω της 24.000.000 δολαρίων πίστωσης για την Drina Αντιπλημμυρική Προστασία του έργου, που είναι η βελτίωση της διαχείρισης των πλημμυρών του ποταμού Drina μέσα και γύρω από τις πόλεις της Bijelijna και Gorazde . Αυτό σε συνδυασμό άμεση ανταπόκριση θα στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη στις πληγείσες περιοχές. 

Στη Σερβία, η Τράπεζα συνέβαλε στην κοινή κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΟΗΕ και της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ανάκαμψη της Εκτίμησης των Αναγκών που είναι σε εξέλιξη, και βρίσκεται στη διαδικασία της αναδιάρθρωσης του έργου αποκατάστασης δρόμων της να δώσει προτεραιότητα στους δρόμους τμήματα έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες. Η Τράπεζα ετοιμάζει επίσης ένα δάνειο έκτακτης ανάκτησης, όπως ζητήθηκε από την κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών.

Στρατηγική της Παγκόσμιας Τράπεζας ΕΕΣ

Η στρατηγική της περιοχής του Ελεγκτικού Συνεδρίου επικεντρώνεται σε δύο κύριους πυλώνες: 1) την ανταγωνιστικότητα και την κοινή ευημερία με τις θέσεις εργασίας, και 2) την περιβαλλοντική, κοινωνική και δημοσιονομική βιωσιμότητα, μεταξύ άλλων μέσω της δράσης για το κλίμα. Διακυβέρνηση και το φύλο εξακολουθούν να είναι θεματικές προτεραιότητες στο πλαίσιο των παρεμβάσεων και των δύο πυλώνων. 

Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κοινής ευημερίας μέσω της απασχόλησης 
Η Τράπεζα έχει την υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην περιοχή με πολλούς τρόπους. Έχει αυξηθεί η πρόσβαση στη χρηματοδότηση για τις μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και την Κροατία? συνέβαλε στη βελτίωση των δεξιοτήτων και την αύξηση της ευελιξίας της αγοράς εργασίας στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία (ΠΓΔΜ) Μακεδονίας? επενδύσει σε υποδομές στο Αζερμπαϊτζάν και την Ουκρανία? ενισχυμένους κανονισμούς του χρηματοπιστωτικού τομέα, το επιχειρηματικό περιβάλλον, και οι πολιτικές που ευνοούν την καινοτομία στην ΠΓΔ της Μακεδονίας και τη Σερβία? και προσέφερε συμβουλές σχετικά με την καινοτομία, το εμπόριο, και τα συστήματα logistics στην Πολωνία και την Τουρκία.

Η Τράπεζα εξέδωσε αρκετές σημαντικές εκθέσεις για την περιοχή κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους. Η έκθεση Επιστροφή στην Εργασία: Μεγαλώνοντας με την απασχόληση στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία εξετάζει γιατί η ανεργία στην ECA είναι υψηλή και η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι αδύναμη, παρά τις εντυπωσιακές προσπάθειες μεταρρύθμισης σε πολλές χώρες της περιοχής και μια δεκαετία έντονης οικονομικής ανάπτυξης πριν από την κρίση του 2009.

Η έκθεση την κοινή ευημερία: Ανοίγοντας το δρόμο στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, προτείνει μια νέα προσέγγιση της ανάπτυξης που συνδυάζει την επιδίωξη της οικονομικής ανάπτυξης με την ανησυχία για την ένταξη της εν λόγω αύξησης.

Η περιοχή ξεκίνησε επίσης της Διαφοροποιημένη Ανάπτυξη: Κάνοντας το μεγαλύτερο μέρος των Φυσικών Πόρων στην Ευρασία έκθεση το τρέχον οικονομικό έτος, που παράγεται σε συνεργασία με την Ευρασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης. Η έκθεση διαπιστώνει ότι έχει φυσικών πόρων δεν θα πρέπει να είναι μια κατάρα - μπορεί να είναι μια ευλογία, αν οι χώρες εξασφαλιστεί η ορθή διαχείριση των εσόδων, να επενδύσει τα κέρδη στη δημιουργία φυσικού και ανθρώπινου κεφαλαίου, και να βελτιώσει ιδρύματα.

Περιβαλλοντικές, κοινωνικές, και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, μεταξύ άλλων μέσω της δράσης για το κλίμα
Η Τράπεζα στηρίζει την Αρμενία και την Κροατία στις προσπάθειές τους να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα των καθαρών και των συνταξιοδοτικών συστημάτων ασφαλείας τους. Θα συμβάλλει στη βελτίωση των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης στη Βουλγαρία, την Κροατία, το Κοσσυφοπέδιο, η Μολδαβία, η Ρουμανία, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Είναι εργάζεται για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, με την υποστήριξη της κοινότητας με γνώμονα την ανάπτυξη και την κοινωνική λογοδοσία στη Δημοκρατία της Κιργιζίας και του Τατζικιστάν. Στη Ρουμανία, που βοηθά τις κυβερνήσεις να βελτιώσουν τις οικονομικές ευκαιρίες και τις δημόσιες υπηρεσίες για τις μειονεκτούσες κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων των Ρομά και των άνεργων νέων.

Η Τράπεζα συνεργάζεται με τις χώρες στο σχεδιασμό και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα των συνταξιοδοτικών τους, της κοινωνικής προστασίας και των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης. Η έκθεσή της Αντιστρέφοντας Πυραμίδα: Pension Systems Αντιμετωπίζοντας τις δημογραφικές προκλήσεις στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία έγγραφα πώς τα συνταξιοδοτικά συστήματα στην περιοχή αντιμετωπίζουν αυξανόμενες πιέσεις από τη γήρανση του πληθυσμού και η συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού, και των χωρών απαιτούν ολοκληρωμένη, μακροπρόθεσμη και κοινωνικά βιώσιμων μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό συστημάτων, ώστε να μπορούν να προστατεύουν τους ηλικιωμένους φτωχούς και τις μελλοντικές γενιές.

Προσαρμογή στην κλιματική και ενεργειακή αποδοτικότητα παραμένουν στρατηγικές προτεραιότητες για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, την περιοχή πιο υψηλής έντασης ενέργειας στον κόσμο. Μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση αποδίδει τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά οφέλη. Στη Λευκορωσία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, και η Τουρκία, η Τράπεζα εργάζεται για την επίτευξη αυτών των κερδών μέσω των μεταρρυθμίσεων της πολιτικής (όπως η τιμολόγηση της ενέργειας) και τις επενδύσεις τόσο στον δημόσιο υποδομών και του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης. Η συνολική εξοικονόμηση ενέργειας από το χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας υποστηρίζεται έργα στην περιοχή είναι ισοδύναμη με τη λήψη 1,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα από τους δρόμους. 

Η Τράπεζα συνεργάζεται επίσης με τις χώρες του πελάτη καθώς προσαρμόζονται στην κλιματική αλλαγή. Θα υποστηρίζει τη βελτίωση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων (αντιπλημμυρική προστασία, τη μείωση της απώλειας ύδατος, αποδοτικότητα άρδευσης) στο Καζακστάν? κλίμα έξυπνη γεωργία (μετάβαση σε πιο ανθεκτικές καλλιέργειες) στο Τατζικιστάν? και η ενίσχυση της θεσμικής ικανότητας για την καλύτερη πρόγνωση του καιρού και την παρακολούθηση της αλλαγής του κλίματος στη Ρωσική Ομοσπονδία. 

Για να διευκολυνθεί η ανταλλαγή ιδεών και λύσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η Τράπεζα κατέχει ένα ετήσιο Κεντρική Ασία Γνώση Κλιματικό Φόρουμ . Το δεύτερο φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2014, ολοκληρώθηκε με μια κλήση από τις πέντε χώρες της Κεντρικής Ασίας για ένα περιφερειακό πρόγραμμα για την προσαρμοστικότητα στο κλίμα, που θα εκπονηθούν από την Παγκόσμια Τράπεζα, σε συνεργασία με τις χώρες της Κεντρικής Ασίας και της ανάπτυξης των εταίρων. Επιπλέον, η μείωση της τρωτότητας των Αγροτικών Συστημάτων Αλβανίας για την Κλιματική Αλλαγή εξετάσει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στον τομέα της γεωργίας στην Αλβανία , την ΠΓΔΜ , τη Μολδαβία και το Ουζμπεκιστάν . 

International Finance Corporation (IFC)

Η International Finance Corporation (IFC) φέτος υποστηρίζεται η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα στο ECA με 4.700 εκατομμύρια δολάρια σε πιστώσεις ανάληψης υποχρεώσεων σε 117 έργα, συμπεριλαμβανομένων 1.200 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια κινητοποιούνται από τους συνεργάτες του. IFC παρέδωσε επίσης μια σταθερή συμβουλευτικό πρόγραμμα αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων με την εστίαση σε έργα στις χώρες της IDA, εύθραυστη και πλήττονται από συγκρούσεις χώρες, και την κλιματική αλλαγή.

"IFC είχε άλλη ισχυρή χρόνο στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία ως την αδύναμη οικονομική επίδοση στην ευρωζώνη και η πολιτική αστάθεια σε τμήματα της περιοχής συνέχισε να επηρεάζει πολλές χώρες και επιχειρήσεις της περιοχής," δήλωσε ο Tomasz Telma, IFC Διευθυντής για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία . «Οι προσπάθειές της IFC για τη στήριξη της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα επικεντρώνεται στην παροχή βοήθειας στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, την ανάπτυξη των κεφαλαιαγορών, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την ενίσχυση της ασφάλειας των τροφίμων με την υποστήριξη αγροτικών επιχειρήσεων, και την αύξηση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στις υποδομές."

Τα κυριότερα σημεία του προγράμματος IFC για την αντιμετώπιση αυτών περιφερειακές προτεραιότητες περιλαμβάνουν:

Επιχειρήσεις της περιοχής έλαβε ισχυρή υποστήριξη μέσω της αύξησης της πρόσβασης στη χρηματοδότηση. IFC παρέχεται 1100 εκατομμύρια δολάρια από τη χρηματοδότηση σε τράπεζες για χορήγηση δανείων σε μικρότερες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων περίπου 150 εκατομμύρια € ως επένδυση σε μετοχές στην Raiffeisen Bank International να διοχετευθούν στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) μέσω των θυγατρικών σε όλη την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.
IFC συνέχισε να χτίσει και να ενισχύσει τις περιφερειακές αγορές κεφαλαίων με διάφορες προσφορές ορόσημο, εκδίδει την πρώτη ξένη εταιρικών ομολόγων στην Αρμενία.
IFC διαπράξει πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγές αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Τομέα μεταποίησης αγροτικών προϊόντων της περιοχής έλαβαν 400 εκατομμύρια δολάρια σε αναλήψεις υποχρεώσεων για έργα που αποσκοπούν στην αύξηση της παραγωγής τροφίμων της περιοχής και την αύξηση της επισιτιστικής ασφάλειας. Αυτό περιελάμβανε την πρώτη 175.000.000 δολαρίων δέσμευση των $ 250.000.000 οικονομικό πακέτο IFC στην MHP, ο μεγαλύτερος παραγωγός πουλερικών της Ουκρανίας, η οποία τέθηκε μέσα σε δύσκολες συνθήκες της αγοράς.
Με προϋπολογισμούς του δημόσιου τομέα τεταμένες, η ανάπτυξη των συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) έχει αποτελέσει προτεραιότητα για τις κυβερνήσεις σε όλη την ΕΕΣ. ΣΔΙΤ συμβουλευτική ομάδα IFC είναι επικουρεί την εφαρμογή της CASA-1000 στην Κεντρική Ασία, μια μετασχηματιστική έργο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας για την εκτέλεση του καλοκαιριού υδροηλεκτρικών πλεονάσματα που δημιουργούνται στην Κιργιζία και το Τατζικιστάν, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.
IFC υποστήριξε την ανάπτυξη των μεταφορών και των δημοτικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένων των δύο νέων γραμμών τραμ στη Σμύρνη της Τουρκίας, οι βελτιώσεις των συστημάτων θέρμανσης στην Τιμισοάρα και Botosani της Ρουμανίας, και το βραβευμένο συναλλαγή για την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου τερματικού σταθμού στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ στην Κροατία.
IFC παραδοθεί αντίκτυπο στις λιγότερο ανεπτυγμένες και παραμεθόριες περιοχές της περιφέρειας, επενδύοντας σχεδόν $ 600 εκατομμύρια.
Πολυμερής Οργανισμός Εγγύησης Επενδύσεων (MIGA)

Κατά το οικονομικό έτος 2014, ο Πολυμερής Οργανισμός για την Εγγύηση των Επενδύσεων (MIGA) παρείχε στήριξη για έξι έργα με 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε ασφάλιση έναντι πολιτικών κινδύνων και κάλυψης πιστωτικής ενίσχυσης στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία (ECA). Μέσα από αυτές τις εγγυήσεις, ο Οργανισμός συνέχισε να ενισχύσει τον χρηματοπιστωτικό τομέα της περιοχής - μια ισχυρή εστίαση για MIGA στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Υποστήριξη ορόσημο MIGA να Ουγγαρίας Exim Bank εφέτος από την πρώτη χρήση του προϊόντος πιστωτικής ενίσχυσης του Οργανισμού για την έκδοση ομολόγων. 

"Η στήριξη των χωρών μεσαίου εισοδήματος αποτελεί σημαντικό πυλώνα της στρατηγικής MIGA», δήλωσε ο Keiko Honda , Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος MIGA και Διευθύνων Σύμβουλος . "Έργα MIGA ασφαλίζει στην ικανότητα των αύξηση περιοχή των τραπεζών να δανείζουν, να διαφοροποιήσουν τα είδη των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που διατίθενται για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις, και να ενθαρρύνετε νέες πηγές κεφαλαίων για να κρατήσει τη βιομηχανία κινείται προς τα εμπρός."

-------------------------------------------------- ---------------

* Τα όργανα του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας που συμβάλλουν σε αυτό το οικονομικό αποτέλεσμα είναι: η Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία αποτελείται από τη Διεθνή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (IBRD), η οποία παρέχει χρηματοδότηση, προϊόντα διαχείρισης κινδύνων, και άλλων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε χώρες μεσαίου εισοδήματος ? η Διεθνής Ένωση Ανάπτυξης (IDA), το οποίο παρέχει άτοκα δάνεια και επιχορηγήσεις προς τις φτωχότερες χώρες? η International Finance Corporation (IFC), η οποία κάνει επενδύσεις σε μετοχές, και παρέχει δάνεια, εγγυήσεις, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα στις αναπτυσσόμενες χώρες? και πολιτικό φορέα ασφάλισης κινδύνων του Ομίλου της Τράπεζας, ο Πολυμερής Οργανισμός για την Εγγύηση των Επενδύσεων (MIGA).

(1) IBRD παρέχει χρηματοδότηση, προϊόντα διαχείρισης κινδύνων, και άλλες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε χώρες.

(2) IDA είναι ταμείο της Παγκόσμιας Τράπεζας που παρέχει χαμηλό επιτόκιο και άτοκες πιστώσεις και επιχορηγήσεις σε 79 από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου.
---------------------------------------------------
http://www.worldbank.org/en/news

https://www.facebook.com/arhontas14/posts/10203549656375601:0
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203549639015167&set=a.2934737861095.134117.1640542322&type=1&theater


ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
* Τα όργανα του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας που συμβάλλουν σε αυτό το οικονομικό αποτέλεσμα είναι: η Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία αποτελείται από τη Διεθνή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (IBRD), η οποία παρέχει χρηματοδότηση, προϊόντα διαχείρισης κινδύνων, και άλλων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε χώρες μεσαίου εισοδήματος ? η Διεθνής Ένωση Ανάπτυξης (IDA), το οποίο παρέχει άτοκα δάνεια και επιχορηγήσεις προς τις φτωχότερες χώρες? η International Finance Corporation (IFC), η οποία κάνει επενδύσεις σε μετοχές, και παρέχει δάνεια, εγγυήσεις, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα στις αναπτυσσόμενες χώρες? και πολιτικό φορέα ασφάλισης κινδύνων του Ομίλου της Τράπεζας, ο Πολυμερής Οργανισμός για την Εγγύηση των Επενδύσεων (MIGA).
http://www.worldbank.org/en/news/press-release/2014/07/15/world-bank-group-provided-11-9-billion-to-europe-and-central-asia-in-fiscal-year-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου