25 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: ΝΟΜΟΣ 4019/11 ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΧΑΡΤΙ

ΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: ΝΟΜΟΣ 4019/11 ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΧΑΡΤΙ

ΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ «EI-END ΧΑΝΙΩΝ» 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
(λεπτά 00:12:00 – 00:37:10)
10425378_10203809657195330_768308975289061294_n
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ 
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

 ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ
Θέλω να σας μεταφέρω λίγο το κλίμα από την Νέα Υόρκη γιατί γίνεται αυτές τις μέρες, τις τελευταίες τρεις-τέσσερις μέρες, η γενική συνέλευση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και όποιος ήταν ή είναι σημαντικός για την χώρα του βρίσκεται στην Νέα Υόρκη.
Καταλαβαίνετε τα μέτρα ασφαλείας είναι τέτοια που δεν μπορούμε καν να περάσουμε τους δρόμους, αλλά θα σας μεταφέρω γενικά το κλίμα των Ελλήνων αντιπροσώπων στην Νέα Υόρκη. Χθες το βράδυ η πρωτοσέλιδη φωτογραφία της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας» είχε παρακαλώ τον κύριος Αναστασιάδη με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο που έκοβαν την κορδέλα, εγκαινίασαν δηλαδή το Μουσείο Μνήμης των εβραίων που περνούσαν καθοδόν προς το Ισραήλ.
Τώρα δεν ξέρω ακριβώς τι είδους μουσείο είναι αυτό, τι ακριβώς κάνανε καθοδόν προς το Ισραήλ στην Κύπρο, αλλά έκαναν ένα μουσείο. Γιατί το κάνανε αυτό; Διότι αφού ήρθε ο πρόεδρος της Κύπρου για πρώτη φορά στην Νέα Υόρκη δημόσια, έπρεπε να εκμεταλλευτούνε την παρουσία του και να πούνε ότι «ξέρεις, κουμάντο στην Κύπρο δεν κάνετε εσείς οι Έλληνες κάνουμε εμείς», δεν τον εμφάνισε λοιπόν τον κύριο Αναστασιάδη στα μέσα ενημέρωσης ή στο κοινό κάποια ομογενειακή οργάνωση ή οποιοσδήποτε ομογενειακός θεσμός, αλλά τα εβραϊκά σωματεία.
Το ίδιο ακριβώς έγινε και με τον κύριο Βενιζέλο.
Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Το πιο ευτράπελο όμως από όλα είναι αυτό που συμβαίνει με τον κύριο Γεώργιο Παπανδρέου. Ο Γιώργος ο Παπανδρέου λοιπόν ήρθε και έβαλε ένα μπλουζάκι κοντομάνικο και πήγε και έκανε μία δήλωση έξω από τα Ηνωμένα Έθνη. Αυτό λοιπόν, πέραν της γελοιότητος του πράγματος και για όσους γνωρίζουν το παρασκήνιο, πρέπει να ξέρετε ότι η οικογένεια Παπανδρέου εν γένη, σαν σύνολο οικογένεια, είναι η πιο προδοτική οικογένεια που έζησε ποτέ η Ελλάδα. Θα σας διαβάσω ακριβώς τι ανακοινώθηκε μετά που συναντήθηκε με τον πρόεδρο Κλίντον. Θα με ρωτήσετε τώρα τι δουλειά έχει ο Κλίντον με τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου. Ακούστε λοιπόν τι δουλειά είχε ο Κλίντον με τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι στην Ελλάδα για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του σιωνισμού της Αμερικής. Αυτός είναι ο λόγος, ο σκοπός του, αυτή είναι η αποστολή του. Ο Γιώργος λοιπόν είναι εκεί για να προφυλάσσει τα συμφέροντα της οικογενείας Κλίντον. Η οικογένεια Κλίντον έχει το 57% των μετοχών της Nobel Energy. Η Nobel Energy είναι η εταιρία η οποία αναλαμβάνει την εξόρυξη των πετρελαίων στο Αιγαίο. Εάν λοιπόν εμφανιστεί κάποιος άλλος που ενδιαφέρεται για τα πετρέλαια του Αιγαίου πρέπει να έχουμε την πολιτική θωράκιση ούτως ώστε να εμποδίσουμε την αλλαγή πλεύσης του Ελληνικού κατεστημένου. Έτσι λοιπόν κρατάει από πολύ κοντά ο Κλίντον τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου και όλες αυτές οι τελευταίες προσπάθειες του Γιωργάκη πρώτα να αντιπαρατεθεί με τον Γερμανόφιλο Βενιζέλο – τον οποίο πρέπει να σας πω να τον προσέχετε πάρα πολύ.
Η ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ 6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
Θα διαπιστώσετε τις επόμενες έξι εβδομάδες – σας το προβλέπω αυτό – μία διαφοροποίηση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην Νέα Δημοκρατία. Θα παρατηρήσετε ότι ο κύριος Βενιζέλος με ένα τεχνικό θα έλεγα κόμπο, μια μαεστρία και μια κίνηση την οποία δεν θα την περιμένει κανένας, θα απειλήσει τον κύριο Σαμαρά με πτώση της κυβέρνηση. Γιατί; Γιατί κάνει τις συμφωνίες του με το ΣΥΡΙΖΑ. Το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι όμοροι κόροι, δεν είναι μακριά. Εξάλλου το 90% του ΣΥΡΙΖΑ είναι ΠΑΣΟΚ. Τι γίνεται λοιπόν τώρα, με την πτώση της Νέα Δημοκρατίας θα δείτε ξαφνικά – και θα το προβάλει αυτό ως εθνικό συμφέρον ο κύριος Βενιζέλος – να συμμαχεί και να συμπορεύεται με το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί; Επειδή οι σιωνιστές της Γερμανίας ξέρουνε ότι ο Τσίπρας εξαρτάται από την Αμερική και δεν θέλουνε να χάσουνε εντελώς τον έλεγχο.
Όπως κοντρολάρει ο Βενιζέλος αυτή την στιγμή τον Σαμαρά την Νέα Δημοκρατία, το ίδιο θα κάνει – αυτό το θεωρεί ευφυΐα ο κύριος Βενιζέλος, νομίζει ότι όλοι οι άλλοι είναι κουτάβια και μόνον αυτός καταλαβαίνει από πολιτική – αλλά αυτό το πράγμα το δρομολογεί. Το ότι ηρέμησε η Μέρκελ, η Μέρκελ δεν ενοχλείται πλέον από την αλλαγή κυβερνήσεως στην Ελλάδα ή πρόωρες εκλογές, γιατί η ίδια έχει εξασφαλίσει την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Και ξέρει ότι είτε έτσι είτε αλλιώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει αυτοδυναμία, με το ΠΑΣΟΚ θα έχει αν βάλεις κάτι ΕΛΙΕΣ, κάτι βερύκοκα και κάτι ΠΟΤΑΜΙΑ, μαζί όλα αυτά, καταλαβαίνετε ότι όλοι αυτοί θα είναι εκείνοι που θα ελέγχουν τα πολιτικά δρώμενα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον δικό τους σχεδιασμό βεβαίως. Έτσι το ΠΑΣΟΚ παρόλο που έχει εξαφανιστεί ως κόμμα, ουσιαστικά θα έχει τον έλεγχο των κινήσεων, διότι μην ξεχνάτε ότι εάν υπάρξει μία σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και σφυρίξει ο Βενιζέλος, θα εγκαταλείψουν όλοι τον Τσίπρα και θα έρθουν μαζί του αφού είναι εξουσία. Είναι προφανές θα έλεγα για μας που αναλύουμε την πολιτική καθημερινώς, ίσως να μην φαίνεται αυτή την στιγμή, αλλά εκεί πηγαίνει το πράγμα.
ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ & Η ΣΤΡΟΦΗ
Τώρα ο Κλίντον επειδή ξέρει ότι εάν η επόμενη κυβέρνηση έχει πολύ φιλογερμανικό χαρακτήρα, ξέρει ότι κινδυνεύει η Nobel Energy να χάσει τα συμβόλαια του Αιγαίου. Γι αυτό κρατάει από κοντά τον Γιωργάκη ο οποίος προσπαθεί να εξωθήσει από την αρχηγεία του ΠΑΣΟΚ τον Βενιζέλο ούτως ώστε να μην διακινδυνεύσει το Αμερικανικό σιωνιστικό λόμπυ. Αυτές είναι οι ισορροπίες. Ακούστε τι δήλωση έκανε εχθές ο Μπιλ Κλίντον για τον Γιώργο Παπανδρέου. «Θα αναφέρω μία αλήθεια, οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από όλους τους άλλους λαούς…», μέχρι τώρα ήμασταν τεμπέληδες και περιμέναμε να μας τα φέρει η Μέρκελ, τώρα μας λέει ο Βασίλειος Κλίντον ότι είμαστε λέει πιο εργατικοί από τους άλλους λαούς…«Για παράδειγμα δουλεύουν 25% περισσότερο από τους Γερμανούς…», καταλαβαίνετε το καρφί έτσι; Ακούτε μία, μία λέξη έχει βάρος δέκα υπουργών εξωτερικών της Ελλάδος, κάθε λέξη που είπε ο Κλίντον… «Επομένως μην θεωρείτε ότι γνωρίζετε τις βαθύτερες αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση…», ακούσατε τι λέει; μην πιστεύετε αυτά που σας λένε οι Γερμανοί, λέει, άλλες είναι οι αιτίες που έχετε φτάσει εδώ. Αυτά είναι δια στόματος του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. «Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που βρίσκεται μαζί μας, φέρει πάνω του τα σημάδια του δύσκολου αγώνα του έδωσε…», προσπάθησε το παιδί να υποστηρίξει τα συμφέροντά μας, αλλά δεν τα κατάφερε και είδατε καταπονημένος είναι, έχει γεράσει λέει 10-20 χρόνια. Ακούτε μία, μία λέξη από αυτές που είπε ο Κλίντον, έχουν πάρα πολύ μεγάλο βάρος, εάν ξέρει κάποιος να τις αναλύσει.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗΣ
Ο οργανισμός από πολύ καιρό έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυστάσεως της Ελλάδος. Βασισμένο πάντα σε εκείνα τα τέσσερα γράμματα: Α.Δ.Ε.ΙΑρετή, Δικαιοσύνη, Ελευθερία, Ισότητα. Θα ήθελα να σας πω σήμερα πως οι επτά αρχαίοι σοφοί, ο καθένας από αυτούς πως περιέγραψε την ιδανική πολιτεία των Ελλήνων. Για να δείτε ακριβώς πόσο μεγάλη σημασία έχει όταν κάποιος σκέπτεται να αναδιοργανώσει έναν θεσμό, από πού πρέπει να ξεκινάει. Θα δείτε τον κοινό παρανομαστή και των επτά.
Βίας ο Πριηνεύς – οι Πριήνιοι ήτανε μία μεγάλη μητρόπολη στην Μικρά Ασία. Η ιδανική πολιτεία λέει, είναι εκεί όπου οι νόμοι δεν έχουν άλλον ανώτερο.
Θαλής ο Μιλήσιος. Και πάλι η Μίλητος μεγάλο πνευματικό κέντρο στην Μικρά Ασία. Ιδανική πολιτεία είναι εκείνη της οποίας οι κάτοικοι δεν είναι πολύ πλούσιοι ούτε πολύ φτωχοί.
Περίανδρος ο Κορίνθιος. Ιδανική πολιτεία είναι εκείνη όπου η αρετή τιμάται και η κακία μισείται.
Πιττακός Μυτιληναίος. Ιδανική πολιτεία είναι εκείνη όπου τα αξιώματα δίδονται πάντοτε στους ενάρετους και ποτέ στους κακούς.
Κλεόβουλος ο Ρόδιος. (Μέχρι τώρα έχουμε μιλήσει για τέσσερις σοφούς και όλοι είναι από εκείνη την μεριά, της Ιωνίας, την Ιωνία που χάσαμε το 1922. Εκεί ανεπτύχθη το πνεύμα, η σοφία και η επιστήμη των Ελλήνων). Ο Κλεόβουλος ο Ρόδιος για μένα έχει πει το σοφότερο από όλους, όταν το αναλύσετε θα καταλάβετε. «Εκεί όπου οι πολίτες φοβούνται περισσότερο την κατηγορία παρά την τιμωρία». Αυτό είναι ο απόλυτος ορισμός της αρετής. Αυτό που εμείς στην Κρήτη πολλές φορές το λέμε Κρητικό φιλότιμο. Δηλαδή να μην σε βρει ο άλλος λάθος. Δεν ψάχνεις τι να κάνεις για να προσποριστείς, να κερδίσεις κτλ, αλλά να μην σε βρει ο άλλος λάθος. Δηλαδή αυτό που εννοεί ο Κλεόβουλος είναι ότι, το να εξευτελιστούν στα μάτια των συμπολιτών τους είναι πολύ πιο σημαντικό από την προσωπική τους τιμωρία, είτε χρηματική είτε φυλάκιση είτε εξορία.
Χείλων Λακεδαιμόνιος. Ιδανική πολιτεία είναι εκεί όπου τιμώνται περισσότερο οι νόμοι από τους ρήτορες.
Σόλων Αθηναίος. Ιδανική πολιτεία είναι εκεί όπου το αδίκημα προς έναν πολίτη θεωρείται αδίκημα προς όλη την πολιτεία.
eptasofoi
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι θα αναλύσουμε, γιατί μπορεί να μην έχετε αντιληφθεί τις διάφορες έννοιες όπως τις προβάλλουν. Ας πάρουμε την δικαιοσύνη παραδείγματος χάριν. Υπάρχει μεγάλη ανεργία και μεγάλη πείνα. Πηγαίνει κάποιος εντός εισαγωγικών φιλάνθρωπος και αφήνει δύο φορτηγά πατάτες στην μέση της λαϊκής για τους ανέργους και αυτούς που πεινάνε. Έρχεται λοιπόν π.χ. ο Γιώργος και του λέει κάποιος πήγαινε να πάρεις όσες πατάτες μπορείς. Ο Γιώργος μπορεί και σηκώνει 120 κιλά πατάτες και τις παίρνει και τις πάει στο σπίτι. Ένας άλλος που είναι μόνο 18 πάουντς δεν μπορεί να πάρει πάνω από 5 κιλά πατάτες. Είναι αυτό δικαιοσύνη ή αδικία; Εάν το θεωρείτε αδικία σκεφτείτε το εξής: εάν ο Γιώργος έχει να συντηρήσει ένα σώμα που είναι 220 πάουντς και άλλος μόνο 18 γιατί πρέπει να πάρουνε και οι δύο το ίδιο; Έχουν την ίδια πρόσβαση αλλά δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες. Δικαιοσύνη δεν είναι να δίνεις σε όλους το ίδιο αλλά να δίνεις σε όλους την ίδια πρόσβαση, την δυνατότητα. Αυτό σέβεται την ελευθερία. Δεν μπορεί δηλαδή να πιάσει κάποιος τον Γιώργος και να τον φυλακίσει γιατί πήρε 120 κιλά πατάτες ενώ ο άλλος που μπορούσε να πάρει μόνον 50 κιλά είναι εντάξει. Αυτό δεν είναι αδικία, τόσο μπορούσες, τόσο πήρες. Τόσο πήρες, τόσο χρειαζόσουνα.
Μεταφέρετέ το αυτό τώρα σε πνευματικό επίπεδο, μεταφέρετέ το σε οποιοδήποτε επίπεδο θέλετε. Από εδώ λοιπόν αρχίζει η ελευθερία του ανθρώπου. Από την στιγμή που γεννιόμαστε όλοι με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, μεγαλώνουμε επηρεαζόμενοι από τους γονείς και το περιβάλλον. Φτιάχνουμε μία προσωπικότητα η οποία έχει συγκεκριμένες ανάγκες. Το κράτος δεν έχει την υποχρέωση να πληρεί τις ανάγκες ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όλων. Δηλαδή δεν πρέπει να δίνει σε όλους 100 κιλά πατάτες, πρέπει να δίνει όμως την πρόσβαση στις πατάτες προς όλους. Θέλω να αντιληφθείτε ότι οι ορισμοί των διαφόρων εννοιών δεν είναι ακριβώς αυτό που μαθαίνουμε στο σχολείο. Όταν σας ρώτησα εάν είναι αυτό δικαιοσύνη μου είπατε πως αυτό είναι αδικία που πήρες κάποιος 100 κιλά και ο άλλος πήρε 50. Γιατί είναι αδικία; Δεν είναι καθόλου αδικία, είναι δίκαιο. Γιατί εάν ο άλλος ήτανε 100 κιλά αντί για 50 θα έπαιρνε και αυτός 100. Κανένας δεν τον εμπόδισε. Δεν πρέπει να έρθει λοιπόν ένας δικτάτορας, ένα κράτος, μία κρατική μηχανή, ένας μηχανισμός να πάρει από τον Γιώργο τα 60 κιλά και να τα δώσει σε αυτόν που δεν τα χρειάζεται.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι όταν αρχίσαμε σαν οργανισμός να αναλύουμε πως πρέπει να λειτουργήσει όλη η νέα Ελλάδα, όλα αυτά τα πράγματα και όλες αυτές οι ιδέες περάσανε από πολλές συζητήσεις με όλους μας για να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.
Αναλύσαμε προχθές στο Ηράκλειο αρκετά πράγματα όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια και θα ήθελα και από εσάς κάποιες τοποθετήσεις. Ρωτάει λοιπόν η κυρία Αγγέλα πολύ εύλογα, οι δήμοι οι οποίοι δεν έχουν σχέση με την END και οι πολίτες τους έχουνε κόκκινα δάνεια, τι ακριβώς θα κάνουν; Πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Χωρίς να έχουμε κάποιον κύριο Ζυγούρη να στέλνει γράμματα στους δημάρχους και να τους φοβίζει; Σας είπα ο κύριος Ζυγούρης είναι ένοχος εσχάτης προδοσίας και θα του αποδοθούν οι ευθύνες όταν έρθει η ώρα. Ο κύριος Ζυγούρης είναι εκείνος τον οποίον έβαλα το Υπουργείο Εσωτερικών να φοβερίσει του δημάρχους.
Υπάρχει λοιπόν ο νόμος περί των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Αυτές οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις υπάγονται σε έναν θεσμό, ο νόμος είναι 4019 του 2011, όπου δεν χρειάζεται να παρέμβει ο δήμος. Δεν έχει καμία σχέση ο δήμος ή η εκλεγμένη αρχή.
Οι πολίτες έχουν πάρει το δικαίωμα από αυτόν τον νόμο να συνεταιρίζονται για κοινωνικές ανάγκες. Δηλαδή, ομάδες ευπαθής που παραδείγματος χάριν δεν έχουν φως, δεν έχουν ρεύμα γιατί τους το έκοψε ή Δ.Ε.Η., ομάδες που είναι δύο άνεργοι μέσα στο σπίτι, ομάδες που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, λέει ο νόμος αυτοί οι πολίτες μπορούν όλοι να συνεταιριστούν σε ένα θεσμικό πρόσωπο, ιδιωτικού δικαίου πάντα, το οποίο μπορεί να διεκδικήσει τα δίκαιά του. Δεν ήθελα να το αναφέρω προχθές γιατί αυτό είναι το κρυφό χαρτί. Γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι, ότι κίνηση και να κάνουμε για να φέρουμε ανακούφιση στον λαό μέσω της κυβερνήσεως, δεν θα φτάσει ποτέ στον λαό. Εάν η Μαρία, ο Γιώργος και ο Μιχάλης για παράδειγμα ανακουφιστούν, δεν θα μπορούν να ελέγχονται από το κατεστημένο. Θα αρχίσουν να έχουν γνώμη, να σκέπτονται τι γίνεται γύρω τους. Εάν δεν έχουν τον φόβο να χάσουν το σπίτι τους ή να μην μπορούν να πάνε στο νοσοκομείο επειδή τυχαίνει να είναι Έλληνες. Το περίεργο στην Ελλάδα είναι ότι αν είσαι Έλληνας και πας στο νοσοκομείο και δεν είσαι ασφαλισμένος, δεν σε βάζουνε. Έστω αν έχεις και έκτακτο περιστατικό. Εάν είσαι όμως μουσουλμάνος ή λαθρομετανάστης, απαγορεύεται να σου ζητήσει ασφάλιση. Πρέπει να τον θεραπεύσεις και να μην ρωτήσεις καμία ερώτηση. Ξέρω συγκεκριμένα παραδείγματα όπου διευθυντής νοσοκομείου παρότρυνε ασθενή να ασπαστεί την μουσουλμανική θρησκεία για να χειρουργηθεί. Το καταλαβαίνετε;
Επομένως εάν ανακουφιστεί ο λαός σε αυτό το επίπεδο, δεν θα μπορεί να του επιβάλλει τίποτε ο δήμαρχος, ο περιφερειάρχης, ο υπουργός ή ο υπουργός οικονομικών και εν τέλει οι τραπεζίτες. Επομένως η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση είναι θα έλεγα η λύση για όλους τους δήμους των οποίων ο δήμαρχος δεν συνεργάζεται, δεν θέλει να βοηθήσει τους πολίτες του. Και αυτό είναι κάτι που έχει και θεσμικό ρόλο, δηλαδή είναι αποτέλεσμα νομοθετήματος του 4019 του 2011 το οποίο νομοθέτημα επιτρέπει στο σύνολο των πολιτών που έχουν ειδικές ανάγκες να λειτουργούν σαν μία μονάδα. Άρα μπορούν να συνάψουν οι κοινωνικές αυτές συνεταιριστικές επιχειρήσεις συμφωνία με τον οποιονδήποτε χωρίς την παραμικρή παρέμβαση του κράτους. Αυτή είναι η απάντηση στην κακεντρεχή και θα έλεγα στοχευμένη παρέμβαση του κυρίου Ζυγούρη την οποία την έκανε γιατί το είπε ο υπουργός εσωτερικών. 
Απαντώ λοιπόν στην κυρία και την ευχαριστώ για την ερώτηση, από την στιγμή που το έφερες δημόσια το θέμα είμαι υποχρεωμένος να το φέρω και εγώ, παρά το γεγονός ότι αυτό το είχαμε ως το χαρτί που λέμε, τον άσσο στο μανίκι για το πώς θα βοηθηθεί κατευθείαν ο Έλληνας χωρίς την παρέμβαση της κρατικής μηχανής.
ΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ «EI-END ΧΑΝΙΩΝ» 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
(λεπτά 00:12:00 – 00:37:10)
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ 
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ
mnymosini
mn269

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου