02 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ 5-7/9/2014

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ 5-7/9/2014

ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ! Ε ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ!!! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ!!! ΤΩΡΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ!!!
tsipras

…………………………………………………………………………………………………………………………….
Ο Αλ. Τσίπρας στην ιταλική εκδοχή της λέσχης Μπίλντεμπεργκ;
villa1_3-620x322Η είδηση – στην περίπτωση τελικά που επιβεβαιωθεί στην πράξη -, αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και έντονες αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Η συζήτηση με θέμα «που το πάει τελικά η ηγεσία του κόμματος», αναμένεται να αναζωπυρωθεί – μετά και την επίσκεψη του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Άγιο Όρος.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την είδηση που δημοσιεύθηκε ως παραπολιτικό σχόλιο στο «Έθνος της Κυριακής» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας δεν θα δώσει φέτος το καθιερωμένο ραντεβού με τους διαδηλωτές στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Τούτο γιατί στις 6 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στην Ιταλία – και μάλιστα για σοβαρό σκοπό…
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη σε διεθνές φόρουμ στην πόλη Τσερνόμπιο, στις όχθες της ειδυλλιακής λίμνης Κόμο, που διοργανώνει το ίδρυμα «The European House – Ambrosetti» από τις 5 έως τις 7 Σεπτεμβρίου.
Το φόρουμ έχει ιστορία 40 χρόνων και διεξάγεται κάθε φθινόπωρο στο φημισμένο θέρετρο «Βίλα Ντ” Εστε» (το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, πριν από λίγα χρόνια ανακηρύχθηκε από το «Forbes» το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο, με το κόστος διανυκτέρευσης να κυμαίνεται μεταξύ 1.000 και 3.500 ευρώ).
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι το φόρουμ είναι η ιταλική εκδοχή της περιβόητης Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Γεγονός είναι πάντως ότι στο συνέδριο προσκαλούνται κάθε χρόνο κορυφαίοι πολιτικοί, επιχειρηματίες και επιστήμονες από όλο τον κόσμο, ενώ οι συζητήσεις διεξάγονται πίσω από κλειστές πόρτες…
Το φόρουμ, όπως μας πληροφορεί το Ινστιτούτο, έχει τίτλο «INTELLIGENCE ON THE WORLD, EUROPE, AND ITALY»και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ετήσιες συναντήσεις σε όλο τον κόσμο. «Οι αρχηγοί κρατών, κορυφαίοι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, υπουργοί νομπελίστες, επιχειρηματίες, στελέχη και εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο . θα έρθουν, όπως κάθε χρόνο από το 1975, για να συζητήσουν τα τρέχοντα ζητήματα μεγάλης σημασίας για την παγκόσμια οικονομία και την κοινωνία στο σύνολό της».
« Το φόρουμ παρουσιάζει προβλέψεις  για τις οικονομικές και γεω-πολιτικές προοπτικές για τον κόσμο, την Ευρώπη και την Ιταλία, και αναλύει τις βασικές επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους για το μέλλον των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, των επιχειρήσεων και της κοινωνίας γενικότερα», αναφέρει το Ινστιτούτο και συνεχίζει:«Το αυστηρό όριο χωρητικότητας στην αίθουσα καθιστά, δυστυχώς, αδύνατο για εμάς να φιλοξενήσουμε όλους εκείνους που ζητούν να συμμετάσχουν στο Φόρουμ και κάθε χρόνο υπάρχει μια σημαντική λίστα αναμονής από εκείνους που θα ήθελαν να συμμετάσχουν. Για το λόγο αυτό, η πρόσκληση προς το Φόρουμ είναι αυστηρά προσωπική για τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των μεγάλων ιταλικών και διεθνών εταιρειών».
Μεταξύ αυτών που έχουν λάβει μέρος τα τελευταία χρόνια: H.S.H. Albert II πρίγκιπας του Μονακό,José María Aznar, Silvio Berlusconi, Joe Biden, Richard Cheney, Carlo Azeglio Ciampi, Luca Cordero di Montezemolo, Renato Dulbecco, José Manuel Durão Barroso, Larry Ellison, Recep Tayyip Erdogan, François Fillon, Bill Gates, Valéry Giscard D’Estaing, Felipe González, Neville Isdell, Alain Juppé, Henry Kissinger, Vaclav Klaus, Christine Lagarde, Rita Levi Montalcini, Abu Mazen, John McCain, Mario Monti, Giorgio Napolitano, Shimon Peres, Romano Prodi, Jean-Pierre Raffarin, H.M. Rania Al-Adullah Queen of the Hashemite Kingdom of Jordan, Card. Joseph Ratzinger, Michel Rocard, Nouriel Roubini, Eric Schmidt, Helmut Schmidt, George Shultz, Giulio Tremonti, Jean-Claude Trichet, Umberto Veronesi καιJames Wolfensohn.
Το «The European House – Ambrosetti» ιδρύθηκε το 1965 από τον Alfredo Ambrosetti που, όλα αυτά τα χρόνια, έχει αναπτύξει μια σειρά από δραστηριότητες στην Ιταλία, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.- είναι μία ισχυρή λέσχη ανάλογη με τη λέσχη Μπίλντεμπεργκ.
Να θυμίσουμε τι έγραφε η Αυγή, στις 16 Μαίου 2009, για τη λέσχη Μπίλντεμεργκ, υπό τον τίτλο:  «Μυστικά τραπέζια με μενού την κρίση»;
«Κάποιοι την αποκαλούν “σκιώδη παγκόσμια κυβέρνηση”, άλλοι την ονομάζουν “προθάλαμο μελλοντικών ηγετών”, ενώ υπάρχουν και οι πιο ψύχραιμοι που κάνουν λόγο απλώς για ένα “think tank”, με κλειστά πάνελ, όπου συναντώνται οι νεοφιλελεύθερες με τις σοσιαλδημοκρατικές απόψεις. Σε κάθε περίπτωση, η φήμη της προηγείται της ίδιας. Ο λόγος για την λέσχη Μπίλντερμπεργκ, η οποία ξεκίνησε χθες τις εργασίες της στον Λαιμό Βουλιαγμένης, στο ξενοδοχείο “Αστέρας” που θυμίζει φρούριο.
Ο όρκος μυστικότητας, που υποτίθεται ότι δίνουν προκαταβολικά οι εκάστοτε προσκεκλημένοι, για τις συζητήσεις στις κλειστές στρογγυλές τράπεζες, έχει προσδώσει στην εν λόγω λέσχη μυστηριακό χαρακτήρα και έχει καλλιεργήσει το έδαφος για ποικίλες θεωρίες συνωμοσίας, που φτάνουν ώς το σημείο να υποστηρίζεται ότι στις ετήσιες συνεδριάσεις των “μπίλντερμπέργκερς” συναποφασίζονται όσα… θα συμβούν στο μέλλον.
Σε κάθε περίπτωση, φέτος, από ελληνικής πλευράς, προσκλήσεις έχουν λάβει και θα συμμετάσχουν ο πρώην τσάρος της ελληνικής οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, η “σκιώδης” υπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο Γεράσιμος Αρσένης, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη και οι διοικητές της Εθνικής Τράπεζας, Τάκης Αράπογλου, και του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης.
Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αν και έχουν προσκληθεί, δεν θα συμμετάσχουν. Άλλωστε, τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο κ. Παπανδρέου έχουν κάτσει στα κλειστά πάνελ της λέσχης, το 1998 και το 1995 αντίστοιχα. Για τη συνεδρίαση της λέσχης Μπίλντερμπεργκ βρίσκεται στην Ελλάδα και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέιμς Στάινμπεκ, που θα συναντηθεί εκεί με την κ. Μπακογιάννη, ενώ σήμερα στις 19.00 θα περάσει και το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου και θα συναντηθεί με τον κ. Καραμανλή. Παρόντα θα είναι και άλλα “μεγάλα ονόματα”, όπως ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, ο ειδικός απεσταλμένος του Μπάρακ Ομπάμα για το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, αλλά και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ.
Οι κ.κ. Ζέλικ και Γκάιτνερ θα συζητήσουν με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και τον ΥΠΕΞ της Σουδίας (που αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. την 1η Ιουλίου) τους τρόπους αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, που ούτως ή άλλως είναι το κυρίαρχο θέμα για τη φετινή σύναξη των “μπίλντερμπέργκερς”. Πάντως, σε προηγούμενες συνάξεις τους, οι προσκεκλημένοι της λέσχης φαίνεται ότι την κρίση δεν ήταν ικανοί να την προβλέψουν. Μένει να αποδειχθεί αν οι φετινοί συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να προτείνουν τρόπους εξόδου από αυτήν. Αλλά και σε βάρος ποιων θα είναι αυτή η έξοδος…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου