01 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΕΒΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Όταν αντιληφθούμε το πόσο λίγα γνωρίζουμε και αναζητήσουμε αξιόπιστη πληροφορία για να δημιουργήσουμε γνώση, τότε θα είμαστε άξιοι πολεμιστές, της κληρονομιάς που κουβαλούμε …

ΣΕΒΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Όταν αντιληφθούμε το πόσο λίγα γνωρίζουμε και αναζητήσουμε αξιόπιστη πληροφορία για να δημιουργήσουμε γνώση, τότε θα είμαστε άξιοι πολεμιστές, της κληρονομιάς που κουβαλούμε …

10628287_10203828704029509_1489609349329184625_n
Vassilis Patrinos‎ Παραθέτω την προσπάθεια μου απομαγνητοφώνησης της ομιλίας της κ. ΣΕΒΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, στην επιτυχημένη εκδήλωση της ομάδας υποστήριξης E.N.D. Κορίνθου στις 27/8/2014 με επίσημους προσκαλεσμένους την ίδια και τον κ. ΑΝΤΩΝΗ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ, που είχα την χαρά να είμαι παρών μαζί με τους άλλους φίλους, φίλες και συναγωνιστές. 

Προτείνω να μελετηθεί γιατί αποτελεί μια ερμηνεία της ανεξήγητης ΚΑΘΗΛΩΣΗΣ των Ελλήνων και όσοι την διαβάσετε θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι αυθαίρετη. Ελπίζω να αποτελέσει βοήθημα στο να καταφέρουμε να απαντήσουμε στο ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, με ποιο τρόπο θα καταφέρουμε να αφυπνίσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, την πλειοψηφία των συνελλήνων. 
(* Για να μην παρεξηγηθώ ως θεωρητικός, σε καμία περίπτωση δεν προτείνω ο προβληματισμός μας να αποβεί εις βάρος της ενεργής προσπάθειας ενημέρωσης έξω στους δρόμους. Ίσα ίσα που η δυναμική παρουσία μας στην κοινωνία, θα μας τροφοδοτήσει με περισσότερα δεδομένα για να απαντήσουμε σε αυτό το ΚΡΙΣΙΜΟ ερώτημα)
————————–————————–—————–
ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ Κ. ΣΕΒΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ E.N.D. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΙΣ 27/08/2014, ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΥΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ EI-E.N.D. Κ. ΑΝΤΩΝΗ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ
*–*–*–*
Ο Ελληνισμός λειτουργούσε ανέκαθεν ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΑ. Δεν χρειαζόταν οδηγίες ούτε κανόνες. Μόλις αντιλαμβανόταν ότι κινδύνευε ο τόπος του (όχι το σπίτι του), έβγαινε στους δρόμους.
Η Ελευθερία είναι δική μας , αφού πρώτα αντιληφθούμε ότι όντως την έχουμε χάσει. Εμείς εξακολουθούμε να λειτουργούμε σαν ελεύθεροι αλλά είναι μια εικονική στάση. Αυτό που συμβαίνει γύρω μας είναι εικονικό.
Έχουμε υποστεί ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ, ως Ελληνισμός, ως άνθρωποι, ως Ανθρώπινο γένος. Γιατί αυτό που συμβαίνει δεν είναι μόνο στο ελληνικό κομμάτι αλλά στο παγκόσμιο, είναι πρόβλημα όλων των λαών. Ο Ελληνισμός βάλλεται με τον τρόπο και το μένος που βάλλεται για διαφορετικούς λόγους. Εμείς, υποτίθεται ότι θα δημιουργήσουμε το μοντέλο πάνω στο οποίο θα πατήσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων. Είναι άλλοι οι λόγοι όμως …
Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι είμαστε ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ. Και επειδή λειτουργούμε καθημερινά σαν να είμαστε ελεύθεροι, γιατί έχουμε ακόμα την δυνατότητα να φτάνουμε στο γραφείο μας, να παίρνουμε υποτυπωδώς στο σούπερ-μάρκετ και να καλύπτουμε κάποιες ανάγκες, αυτό μας δίνει μία αίσθηση ελευθερίας. Είμαστε περισσότερο σκλαβωμένοι από ποτέ!
Τα σημαντικότερα στοιχεία τα οποία χρησιμοποίησαν οι Επικυρίαρχοι, για να καθηλώσουν στην κυριολεξία την ψυχή μας, είναι η ΕΠΙΘΥΜΙΑ και ο ΦΟΒΟΣ. Η Ανάπτυξη της επιθυμίας γίνεται μέσα από όλα τα Μέσα, τα δικά τους Μέσα, γιατί δεν πρέπει να πλανόμεθα, όλα τα Μέσα Επικοινωνίας είναι δικά τους Μέσα. Οι ΛΑΟΙ δεν διαθέτουν δικά τους Μέσα επικοινωνίας. Για να μπορέσουν να μας καθηλώσουν πρέπει να δημιουργήσουν ΕΙΚΟΝΕΣ στο μυαλό μας, η είδηση που φτάνει στην ΣΚΕΨΗ μας είναι η δική τους ΕΙΔΗΣΗ. Και η δική τους «είδηση» προσδιορίζει την ΣΤΑΣΗ μας, την Αντίδραση μας σε ότι και αν αφορά αυτό.
Επομένως όσο εξακολουθούμε η πληροφορία, η «είδηση», να προέρχεται από τα δικά τους Μέσα η στάση μας ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξει. Από την στιγμή που θα κλείσουμε την επαφή μας, θα κόψουμε εμείς με δική μας ευθύνη, με δική μας επιλογή, την πληροφορία που προέρχεται από την δική τους πλευρά, αυτόματα ερχόμαστε σε επαφή με την ουσιαστική πληροφορία και εκείνο που θα μας βγάλει στους δρόμους είναι η ΓΝΩΣΗ. Εάν λοιπόν μπορέσουμε να έχουμε αξιόπιστη πληροφορία, δημιουργούμε και αξιόπιστη γνώση. Τότε μπορούμε να οδηγηθούμε στο σημείο εκείνο που πραγματικά επιθυμούμε, να αντιληφθούμε ότι είμαστε σκλαβωμένοι. 
Ο ΦΟΒΟΣ είναι το σημαντικότερο στοιχείο που χρησιμοποιούν. Η τρομοκρατία που αισθανόμαστε καθημερινά για τα κεκτημένα είναι τεράστια. Αγωνιζόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ, για να μην χάσουμε σπιθαμή από ό,τι έχουμε αποκτήσει. Μέσα από την ΥΛΗ κατάφεραν να κυριαρχήσουν στο ΠΝΕΥΜΑ, να το καθηλώσουν και να είμαστε είλωτες στην κυριολεξία της ζωής μας. Βλέπουμε την ΖΩΗ μας να περνάει από το παράθυρο και αισθανόμαστε τρόμο να απλώσουμε το χέρι να την αρπάξουμε από τα μαλλιά. Έχουμε αφεθεί στην κυριολεξία στις επιλογές των άλλων. Και μας έχουν δώσει την ψευδαίσθηση ότι είναι δικές μας επιλογές. 
Θα βγούμε από αυτήν την ΠΛΑΝΗ αγαπημένοι μου φίλοι, μόνο εάν αποκτήσουμε την ΕΠΙΓΝΩΣΗ ότι είμαστε ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ.
Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, τα έχουν πάρει όλα. Δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο αξίζει να αγωνιζόμαστε πέρα από την ΠΑΤΡΙΔΑ και την ΨΥΧΗ μας. Εάν κερδίσουμε την Πατρίδα κερδίζουμε και την Ζωή μας. Θα πρέπει να φτάσουμε πάλι στο σημείο εκείνο όπου οι Ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες. Αυτό το σημείο θα πρέπει να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας και επειδή όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν τον ίδιο βαθμό ωριμότητας, γνώσης, επίγνωσης, θα πρέπει αυτοί που τον έχουν να βοηθούν τους συνανθρώπους τους που είναι κοντά τους και μπορούν να τους απλώσουν το χέρι να τους βοηθήσουν, να τους πουν ότι δεν έχουν τίποτα να φοβούνται γιατί δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν.
Εκείνο που αγωνιζόμαστε είναι να κερδίσουμε την ζωή μας πίσω, την ζωή που μας ανήκει, την ζωή των ελλήνων, την ΖΩΗ που μας αξίζει να βιώνουμε. Σαν Έλληνες αυτό που βιώνουμε είναι η ζωή που επιτρέψαμε ΕΜΕΙΣ να βιώνουμε. Αυτό που συμβαίνει γύρω μας είναι η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ μας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Ο Φόβος, η καθήλωση, η «αδιαφορία», έχει υλοποιήσει αυτήν την ζοφερή πραγματικότητα στο περιβάλλον μας και εάν δεν κοιτάξουμε βαθιά στην ψυχή μας να ανακαλύψουμε την ΔΥΝΑΜΗ που κουβαλάμε, να ανακαλύψουμε την Κληρονομιά που φέρουμε, από πού ερχόμαστε, ποιοι είμαστε, ποια είναι η καταγωγή μας, που οδηγούμαστε και τι πραγματικά θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας, στις επόμενες γενιές για τα παιδιά μας, θα θα παραμείνουμε σε αυτό το σημείο. 
Είναι ή ΤΩΡΑ ή ΠΟΤΕ!
Το τεχνικό κομμάτι είναι ολοκληρωμένο. Δεν υπάρχει στοιχείο που να μην είναι διαθέσιμο, οικονομικό εννοώ, και να μην είναι στην δική μας ευχέρεια να απλώσουμε το χέρι να το πάρουμε. Το μεγάλο εμπόδιο, το μεγάλο φρένο αυτήν την στιγμή είναι ο ίδιος ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Και ο άνθρωπος για αν αλλάξει πρέπει να αποκτήσει γνώση. Και για να αποκτήσει ΓΝΩΣΗ ξεκινάει από την βάση του ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!
Όταν αντιληφθούμε το πόσο λίγα γνωρίζουμε και αναζητήσουμε αξιόπιστη πληροφορία για να δημιουργήσουμε γνώση, τότε θα είμαστε άξιοι πολεμιστές, της κληρονομιάς που κουβαλούμε …
Σέβη Λαμπράκη
27/08/2014, Κόρινθος
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α. ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ & ΣΕΒΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΙ-END
 (1:00:20’’ – 1:09:20’’)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου