08 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΟΝ ΑΔΡΙΑΝΟ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ «ΥΠΕΡ ΤΟ ΔΕΟΝ» (απομαγνητοφώνηση ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ)


ΥΠΕΡ ΤΟ ΔΕΟΝ«ΥΠΕΡ ΤΟ ΔΕΟΝ»
Ο  ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΟΝ ΑΔΡΙΑΝΟ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
1) ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ &ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
2)ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
3) ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ

-ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ: Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι. Είναι η εκπομπή «ΥΠΕΡ ΤΟ ΔΕΟΝ» με τον Αδριανό Μπεζούγλωφ. Σήμερα είναι η πρώτη μας εκπομπή, εγκαινιάζουμε μια σειρά εκπομπών από συνεντεύξεις Ελλήνων Συναγωνιστών. Έχουμε την χαρά την φιλοξενήσουμε από την Καβάλα, τον Κο Παράσχο Αγανικόλα. Παράσχο καλησπέρα..
-ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Καλησπέρα Αδριανέ, καλησπέρα και στο ακροατήριο σου. Η τιμή είναι δική μου που μου δίνεις την δυνατότητα για να βγω ζωντανά στον αέρα και να εξηγήσω σε όλους τους Συνέλληνες και Συνελληνίδες που μας ακούν αυτή την ώρα, το τι έχει γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας και τι πρόκειται να γίνει και τι θα επακολουθήσει σε όλα τα επίπεδα.
-ΑΔΡΙΑΝΟΣ: Ήταν αυτή η εκπομπή να μεταδοθεί εχθές, αλλά υπήρξε κάποιο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν την κάνουμε ζωντανά, αλλά πρέπει να πούμε στους ακροατές μας ότι τώρα την ηχογραφούμε, οπότε θα παιχτεί Σάββατο. Πες μας Παράσχο, τι αφορούσε αυτό το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο;
ΠΕΡΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ….ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
-ΠΑΡΑΣΧΟΣ: Με πήρε στις 4μμ η ίδια Δήμαρχος, για να τοποθετηθώ συγκεκριμένα σε θέματα πρωτογενούς παραγωγής και πιο συγκεκριμένα σχετικά με την κτηνοτροφία, γιατί έχουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα. ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ 90000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ. Αφορά τα λεγόμενα  «βοσκοτόπια», όπως λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση τώρα τελευταία,  με το θέμα της «επιλεξιμότητας των εκτάσεων» δηλαδή, με λίγα λόγια, όλες αυτές οι οικογένειες που κάθε χρόνο δήλωναν τα βοσκοτόπια τους, έπαιρναν κάποιες επιδοτήσεις, ζούσαν και περνούσαν τον χειμώνα.
Αυτή την στιγμή, με αυτό το νόμο που πέρασαν και έφεραν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν για ακόμα μια φορά, μειώνουν τις επιδοτήσεις, εξαφανίζοντας τες τελείως κι όλες αυτές οι οικογένειες χάνουν το εισόδημα τους που μηδενίζεται. Η κατάσταση είναι τραγική. Ως Δημοτικό Συμβούλιο, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Φωνάξαμε, καταθέσαμε ψηφίσματα,  κάναμε ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε κι ήταν δυνατόν, αλλά δυστυχώς, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, όσο και να φώναξα  όσο και να πάλεψα σημέρα. Ακόμα μια φορά εφαρμόζουν αυτή την καταστροφική πολιτική που την θεωρώ επικίνδυνη.
-ΑΔΡΙΑΝΟΣ: Και εσείς ως Δήμος Καβάλας δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για αυτό;
-ΠΑΡΑΣΧΟΣ: Δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για ακόμα μια φορά κι αφορά 90000 οικογένειες, 90000 κτηνοτρόφοι, οι οποίοι θα εξαφανιστούν στην κυριολεξία, γιατί όταν τους μηδενίζουν τα εισοδήματά τους αυτή την στιγμή, σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που περνάμε, είναι αδύνατον, αυτοί όλοι οι Συνέλληνες να ανταπεξέλθουν σε αυτό που βιώνουμε σήμερα.
-ΑΔΡΙΑΝΟΣ: Είναι ενημερωμένοι οι ίδιοι για το τι μπορεί να συμβεί;
-ΠΑΡΑΣΧΟΣ: Φυσικά και είναι ενημερωμένοι! Είχαμε και την τιμή να φιλοξενήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Πρόεδρο των Κτηνοτρόφων και του νομού Καβάλας και της Βορείου Ελλάδος και οι άνθρωποι τοποθετήθηκαν. Συμφωνούμε μαζί τους 100% Αδριανέ. Το καλό ήταν ότι όλες οι παρατάξεις και η μείζων αντιπολίτευση και η ίδια η Δήμαρχος συμφωνήσαμε όλοι, αλλά το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να δώσουμε λύση και δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Καταθέσαμε ένα ψήφισμα, δηλαδή, είπαμε ότι θα καταθέσουμε ένα ψήφισμα μέσω της ΠΕΒ και μέσω της ΚΕΔΕ όπου συγκεντρώνονται όλοι οι Δήμαρχοι, να ζητήσουμε εξηγήσεις από την ίδια την πολιτεία και την κυβέρνηση για την πολιτική που εφαρμόζει γενικά, στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, γιατί αυτό το θεωρώ τελείως καταστρεπτικό! Είναι επικίνδυνο! Δεν έχω λόγια για να το εκφράσω!
-ΑΔΡΙΑΝΟΣ: Ίσως είναι μέρος του σχεδίου της εξόντωσης των Ελλήνων.
-ΠΑΡΑΣΧΟΣ: Έτσι είναι όπως το λες! Από το στόμα μου το πήρες! Είναι μέρος του σχεδίου της εξόντωσης των Ελλήνων και το εφαρμόζουν, όπως βλέπεις, απόλυτα. Αυτό είναι…κατά γράμμα!
-ΑΔΡΙΑΝΟΣ: Έχεις κάποια εικόνα για το πώς θα αντιδράσουν αυτοί οι άνθρωποι, Παράσχο;
ΘΕΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ
-ΠΑΡΑΣΧΟΣ: Κοίταξε Αδριανέ…όταν κάποιος δεν έχει στο σπίτι του χρήματα για να πάρει ούτε τα προς το ζην στο σπίτι του, δεν θέλω να φανταστώ την κατάσταση. Γιατί σήμερα είχαν σειρά οι κτηνοτρόφοι, αύριο μπορεί να έχουν σειρά οι γεωργοί, μεθαύριο θα έχουν σειρά οι ψαράδες και την επόμενη μέρα θα έχουν σειρά οι δάσκαλοι. Το θέμα είναι, ότι για όλους μας έχουν ένα σχέδιο και το θέλουν ένα-ένα! Εγώ από την λίγη πείρα που έχω στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, αυτό βλέπω. Όλες οι υποθέσεις κι όλα τα θέματα που έρχονται, που αφορούν θέματα επιβίωσης, είναι ήδη αποφασισμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα! Αυτό το πράμα που βιώνω εκεί μέσα είναι απίστευτο και με κουράζει ψυχικά και στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να κάνω τίποτα, όσο και να φωνάζω, γιατί σου φέρνουν την απόφαση και σου λένε ότι είναι υπουργική απόφαση, σαν να σε ρωτούν: «τώρα τι θέλεις; Να κόψουμε και τα δύο πόδια ή μόνο το ένα;» Έτσι ακριβώς το θέτουν!
-ΑΔΡΙΑΝΟΣ: Πάντως, εγώ πιστεύω ότι αυτοί οι 90000 άνθρωποι θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο για να αντιδράσουν. Να μαζευτούν στην Νομαρχία,  σε όποιον είναι υπεύθυνος εκεί και να κάνουν κάποια διαδικασία για να υπάρχει αποτέλεσμα.
-ΠΑΡΑΣΧΟΣ: Θα αντιδράσουν Αδριανέ! Τους κόβουν το ψωμί, τους αφήνουν προ τετελεσμένων γεγονότων. Και τώρα, θέλω να προσθέσω κάτι. Έχουν ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις, γιατί αυτό το θέμα διαιωνίζεται από το 2009. Από το 2009 δεν έχουν σταθεί δίπλα στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, είτε κτηνοτρόφοι είναι αυτοί, είτε ψαράδες, είτε αγρότες, δέχονται ό,τι περνάει η Τρόικα. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα: είναι δυνατόν ένας Έλληνας κτηνοτρόφος να είναι στον ίδιο παρανομαστή με έναν Γερμανό κτηνοτρόφο; Έχουμε τις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες; Έχουμε τα ίδια γεωλογικά χαρακτηριστικά στην χώρα μας; Πώς είναι δυνατόν να παίρνουν έναν νόμο που εφαρμόζεται στην Γαλλία, στην Γερμανία, στην Αυστρία και να τον παίρνουν και να τον εφαρμόζουν και στην Ελλάδα; Πώς είναι δυνατόν να παίρνουν έναν νόμο που ισχύει στις βόρειες θάλασσες και να τον εφαρμόζουν στο Αιγαίο πέλαγος; Δεν είναι συμβατό και δεν συμβουλεύονται κανέναν. Πράττουν όπως  λένε τα αφεντικά τους.
ΜΙΛΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Ε4 ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ 3852 ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ
-ΑΔΡΙΑΝΟΣ: Παράσχο, θα ήθελα τώρα να περάσουμε στο πρώτο θέμα της εκπομπής που αφορά το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και τις ενέργειες που έχεις να κάνεις εσύ ως εκλεγμένος πια στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.
-ΠΑΡΑΣΧΟΣ: Αδριανέ, με έχουν εκλέξει και Γενικό Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά, όπως επίσης ως μείζων Αντιπολίτευση, με έχουν εκλέξει και στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου.
Στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου προεδρεύει η ίδια η Δήμαρχος, μαζί με τους έξι Αντιδημάρχους και η Μείζων Αντιπολίτευση, που είμαι παρών εγώ. Αυτό που κάναμε εμείς, σαν πρώτη φάση, μετά από προσωπική συζήτηση που είχαμε με την ίδια την Δήμαρχο, ήταν να καταθέσουμε την πρόταση και να πάρουμε αριθμό Πρωτοκόλλου. Τώρα μιλάμε πλέον σαν εκλεγμένη παράταξη Ε4. Καταθέσαμε την πρόταση, πήραμε πρωτόκολλο της πρότασης και ζητήσαμε από το νομικό τμήμα του Δήμου να εισηγηθεί ένα πόρισμα. Το πόρισμα αυτό θα συνοδεύει την πρόταση στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.
Παράλληλα με αυτό, ο σύλλογος Ε4 –γιατί μετά τις εκλογές δημιουργήσαμε έναν σύλλογο Ε4 (ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) με Πρόεδρο τον Γιάννη Μόντζο- καταθέσαμε πάλι την ίδια πρόταση με 650 υπογραφές, μαζί με την υποστήριξη της παράταξης, για να είναι δύο τα θέματα. Δηλαδή, με λίγα λόγια, είτε ως απλοί ενεργοί πολίτες, είτε ως παράταξη εκλεγμένη, φέρνουμε το θέμα έκτακτα στο δημοτικό συμβούλιο. Έτσι το ορίζει ο Νόμος 3852, ότι ο Αρχηγός παράταξης της Αντιπολίτευσης ζητά με γραπτό του αίτημα προς την Δήμαρχο αλλά και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να έρθει το θέμα σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο. Κι αυτό θα συνοδεύεται από το πόρισμα από το νομικό τμήμα του Δήμου που θα συνοδεύει τελικά την πρόταση, για να αρθεί κάθε αμφιβολία για την νομιμότητα της Πρότασης της Χρηματοδότησης των Δήμων.
Αυτό που θέλω να τονίσω στο συγκεκριμένο σημείο είναι ότι δεν παρακάμψαμε την ιεραρχία. Δηλαδή, πήγαμε πρώτα στην Δήμαρχο και ζητάμε να μπει η πρόταση, αλλά το καταστατικό, σαν παράταξη, μας δίνει το δικαίωμα, αν η Δήμαρχος μας αρνηθεί –σου βάζω το χειρότερο σενάριο, που δεν νομίζω να συμβεί έτσι. Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι θα περάσει κανονικά από την Δήμαρχο, αφού το έδωσε στο Νομικό τμήμα – αλλά αν αρνηθεί και πει ότι δεν το κατεβάζει το θέμα στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, τότε, ως εκλεγμένη παράταξη έχουμε δικαίωμα σαν Μείζων Αντιπολίτευση, γιατί έχω μιλήσει με όλους τους αρχηγούς των παρατάξεων, πλην του κομμουνιστικού κόμματος, που δεν μπήκα καν στον κόπο να μιλήσω μαζί του, γιατί η πολιτική τους είναι  μόνιμα αρνητική, δεν εξετάζουν τίποτα, αλλά δέχονται μόνο εντολές από την Αθήνα και αυτές πράττουν.
Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι θετικές, δηλαδή, μπορούμε να το φέρουμε το θέμα και με το έναν τρόπο και με τον άλλον. Σημασία έχει ότι με όποιο τρόπο, το θέμα θα τεθεί, θα συζητηθεί και θα μας δοθεί ένα νομικό πόρισμα από το νομικό τμήμα και την Δήμαρχο για την πρόταση των Δήμων, που πιστεύω ότι αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Εγώ πιστεύω ότι το πόρισμα θα είναι 100% θετικό και οι όλοι οι αρχηγοί των παρατάξεων, μου είπαν κατά γράμμα, ακόμα και σήμερα που είχαμε δημοτικό συμβούλιο ότι «εμείς, αν η πρόταση είναι νόμιμη θα την ψηφίσουμε και θα την εφαρμόσουμε».
-ΑΔΡΙΑΝΟΣ: Είναι νομιμότατη και η πρόταση και η διαδικασία…
-ΠΑΡΑΣΧΟΣ: Το ξέρω, Αδριανέ! Καταλαβαίνεις τώρα με τι τρόπο προσπαθώ να σου εξηγήσω για ό,τι έχει συμβεί στην Καβάλα τις τελευταίες μέρες. Ακόμα και με την Δήμαρχο που μίλησα, εγώ πρώτος της ζήτησα να ενεργοποιήσει το νομικό της τμήμα, να φέρει το θέμα σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και να συνοδεύεται από το νομικό πόρισμα και να παρίστανται κι οι δικηγόροι του Δήμου.
-ΑΔΡΙΑΝΟΣ: Έχει οριστεί η ημερομηνία που θα γίνει αυτό το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο;
-ΠΑΡΑΣΧΟΣ: Όχι, αλλά θα μου κοινοποιηθεί επίσημα. Θα με καλέσει ο Γενικός Γραμματέας της Δημάρχου και θα μου ανακοινώσουν και το πόρισμα. Δηλαδή, αυτό θα το έχουμε πιο νωρίς στα χέρια μας. Αυτό που θέλω να δηλώσω εδώ, είναι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι σε live streaming, δηλαδή θα μπορούν οι Συνέλληνες και οι Συνελληνίδες να το δουν ζωντανά, να δουν τις τοποθετήσεις όλων εκεί μέσα, και της ΔΗΜΑΡ και την δική μου και πώς πάει η κατάσταση. Εγώ, έτσι όπως βλέπω τα πράγματα, το θεωρώ 50-50.
-ΑΔΡΙΑΝΟΣ: Τι εννοείς δηλαδή;
-ΠΑΡΑΣΧΟΣ: Αν θα υιοθετήσουν την πρόταση εξεύρεσης επενδυτή.
-ΑΔΡΙΑΝΟΣ: Έχουμε έναν υψηλό ποσοστό επιτυχίας!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
-ΠΑΡΑΣΧΟΣ: Ναι, μπορεί να είναι και παραπάνω, αλλά επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μου, όσο καιρό είμαι στο δημοτικό συμβούλιο και βλέπω πώς πέφτουν οι πισώπλατες μαχαιριές, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός σε τι τοποθετήσεις θα κάνεις και όλες πρέπει να βασίζονται σε στοιχεία κι αποδείξεις, γιατί, μην ξεχνάς, εκτός από την Δήμαρχο, εκεί μέσα είμαστε 6 αρχηγοί παρατάξεων. Εντός εισαγωγικών «αρχηγός», γιατί στις δημοτικές εκλογές κατεβήκαμε σαν ομάδα και με μοναδικό στόχο να στηρίξουμε την Πρόταση Χρηματοδότησης των Δήμων με εγγυητή τον Αρτέμη Σώρρα.
Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και στο τι δηλώνουμε και στο τι πράττουμε, ώστε να μην μας ρίξουν την πρόταση. δηλαδή, να μην βρουν ψεγάδια στην πρόταση. Δηλαδή, το έχουμε κάνει τόσο καλά μέχρι τώρα, που το θεωρώ απίθανο. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι θα περάσει, αλλά δεν θέλω να δημιουργώ ελπίδες στους Συνέλληνες, για αυτό λέω 50-50 και θα το πολεμήσουμε με ό,τι μπορούμε. Εκεί μέσα θα είναι η μάχη της ζωής όλων μας.
-ΑΔΡΙΑΝΟΣ: Ούτως η άλλως, για αυτό έχετε αγωνιστεί κι εσύ κι η ομάδα σου η οποία είναι πολύ αξιόλογη και έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο, δηλαδή, να είμαστε ένα σκαλί, πριν περάσει η πρόταση. Κι αυτό που θέλω να πω είναι ένα «Εύγε» σε όλους σας και να σου μεταφέρω κι ένα μήνυμα από την υπόλοιπη Ελλάδα. Όλη η Ελλάδα κοιτάει το τι γίνεται στην Καβάλα. Πάντα σας έχουμε στον νου μας, πάντα κοιτάμε το τι μηνύματα θα έρθουν από την Καβάλα. Δεν ξέρω αν θέλεις να πεις κάτι άλλο για τον Δημοτικό Συμβούλιο..
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΚΑΙ Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ
-ΠΑΡΑΣΧΟΣ: Να είσαι καλά Αδριανέ! Απλώς να γνωρίζουν όλοι οι Συνέλληνες και οι Συνελληνίδες ότι έχουμε περάσει πολύ άσχημες μέρες εδώ στην Καβάλα. Καλέστηκα να μιλήσω σε 6 ραδιοφωνικούς σταθμούς και ο ένας ήταν στην Θεσσαλονίκη, καλέστηκα να μαζέψω τα ασυμμάζευτα. Το πρώτο τηλεφώνημα ξεκίνησε 7.30 πμ που ζητούσαν να δώσω εξηγήσεις για όλα αυτά τα δημοσιεύματα, τις κακοήθειες και να υπερασπιστώ με λίγα λόγια, την φερεγγυότητα του εγγυητή. Γιατί εκεί πάνω χτυπούν όλοι και αυτό θέλω να καταλάβουν όλοι οι Συνέλληνες και οι Συνελληνίδες που μας ακούν αυτή την στιγμή. Στην όλη πρόταση που καταθέτουμε στον Δήμο Καβάλας, το κλειδί είναι ο Αρτέμης ο Σώρρας. Το κλειδί είναι η φερεγγυότητα και η αξιοπιστία του εγγυητή.
Αν θυμάστε, προεκλογικά, στο debate που είχε γίνει, δεν χτύπησαν ούτε εμένα προσωπικά, ούτε την ομάδα, σαν Ε4. Αν θυμάστε, χτυπήσαν τον Αρτέμη Σώρρα και την φερεγγυότητα του, γιατί χτυπώντας τον Αρτέμη Σώρρα, χτυπούν όλη την κίνηση. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Μπορεί κάποιοι να μην το καταλαβαίνουν, αλλά εγώ πλέον, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, το βλέπω ξεκάθαρα. Επειδή υιοθετήσαμε την πρόταση και κατεβήκαμε στις δημοτικές εκλογές, για ό,τι συμβαίνει, γνωρίζουν τα πάντα. Έχω να σου πω ότι στο χθεσινό επίσημο δημοτικό συμβούλιο, πριν αρχίσει, πέρασαν όλοι οι αρχηγοί των παρατάξεων από δίπλα μου και με ρωτούσαν τι γίνεται με το θέμα «Σώρρα».
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Πολύ ωραία, βλέπουμε το θέμα προχωράει και ζυμώνεται!
-Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Και βέβαια ζυμώνεται!
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Ωραία! Τώρα προχωράμε και στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης. Θυμάμαι πως μου έλεγες και σε μια τηλεφωνική επαφή που είχαμε προ ημερών, για κάποιες σκέψεις που έχεις για το θέμα της Νομικής Προστασίας.
ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ…
-Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Βεβαίως! Είναι πολύ απλό το θέμα. Η θέση μας προεκλογικά και μετεκλογικά, σαν ομάδα Ε4 και αργότερα σαν δημοτική παράταξη είναι, ήταν και θα είναι απόλυτη και κάθετη.
Προεκλογικά, όλοι εμείς κάναμε έναν τεράστιο αγώνα για να περάσει η Πρόταση των Δήμων, να συζητηθεί και να ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο. Ατέλειωτες ώρες προσωπικής εργασίας και χρήματα από το υστέρημα μας για να μπορέσουμε να κατεβούμε στις Δημοτικές εκλογές και να μπορέσουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Με λίγα λόγια, καταφέραμε λοιπόν με όλη την ομάδα κι όλους τους Συνέλληνες, να σπάσουμε τον Καλλικρατικό νόμο και να μπορέσουμε για πρώτη φορά στην ιστορία των Δήμων να κατεβάσουμε ψηφοδέλτιο, να μπούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, που προσωπικά, θεωρώ ότι ήταν τεράστια επιτυχία. Έτσι, φέραμε εκ των έσω το θέμα, που αυτή την φορά, πιστέψτε με, θα είναι τελείως διαφορετικό. Δεν θα έχει καμία σχέση με την περσινή φορά που είχε γίνει το δημοτικό συμβούλιο και δεν ξέρω αν το είχες παρακολουθήσεις εσύ ή Συνέλληνες.
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Ναι, το είχα παρακολουθήσει κι εγώ και πολύς κόσμος που γνωρίζω.
-Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Μπράβο! Αυτό που θέλω να περάσω είναι ότι τώρα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά στην Καβάλα. Εγώ καλέστηκα από όλη την ομάδα και ψηφίστηκα να ηγηθώ μιας προσπάθειας. ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΦΕΡΩ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ, μέχρι να μπει η πρόταση των Δήμων στο Δημοτικό Συμβούλιο, να ψηφιστεί, με έναν και μοναδικό σκοπό. ΝΑ ΕΥΗΜΕΡΗΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤ’ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! Αυτός ήταν ο σκοπός μας προεκλογικά, αυτός είναι ο σκοπός μας μετεκλογικά, συνεζίζουμε, δεν έχουμε αλλάξει σε κάτι. ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ. Εγώ προσωπικά, ως Παράσχος Αγανικόλας που ηγείται αυτής της προσπάθειας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ. Έχω όλα τα στοιχεία και τις αποδείξεις και πατάω πάνω σε αυτά και πάνω σε αυτά μιλάω και τοποθετούμαι. Τώρα, αναγκαστικά Αδριανέ και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι οι Συνέλληνες και οι Συνελληνίδες.
Η Νομική Προστασία είναι για το καλό όλων μας. Αυτή η κίνηση πλέον που έχει μπει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκεί μέσα ό,τι πεις και το πώς θα τοποθετηθείς, επηρεάζει όλη την ομάδα. Δηλαδή, ο τρόπος που θα τοποθετηθώ στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν επηρεάζει μόνο τον εαυτό μου. Επηρεάζω όλη την ομάδα κι όλους τους Συνέλληνες που είναι από πίσω. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Για αυτό μιλάω και λέω, όταν κάποιος βάλλει κατά του εγγυητή, δηλαδή κατά του Αρτέμη Σώρρα είναι σαν να βάλλει την Δημοτική Παράταξη κι αυτό δεν μπορούμε να το δεκτούμε. Δηλαδή, δεν μπορούμε να δεκτούμε ότι δύο χρόνια αγώνα, έχουμε φτάσει στο τελικό στάδιο και να βγαίνουμε και να ακούμε από τον καθένα να λέει ανοησίες και το κοντό του και το μακρύ του χωρίς στοιχεία και χωρίς αποδείξεις. Εφόσον δεν έχετε στοιχεία και αποδείξεις, πρέπει όλοι να είμαστε πιο προσεκτικοί στις τοποθετήσεις μας. Δεν μπορώ να βγω και να κάνω μια τοποθέτηση, αν δεν έχω στοιχεία κι αποδείξεις. Πρέπει κάπου να την τεκμηριώσω.
Εδώ μπαίνει η ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ! Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ. Είμαι κάθετος, είμαι απόλυτος σε αυτό και ήδη μιλάω με δύο δικηγόρους και η μήνυση συντάσσεται. Συντάσσονται επίσης τα μέτρα προστασίας όλης της δημοτικής παράταξης και θα κατατεθεί στον εισαγγελέα.
Γιατί, πλέον, βγήκα σε όλα τα μέσα, σήμερα μάλιστα, μια πολύ πιο μεγάλη εφημερίδα είναι αποσπάσματα από την συνέντευξη μου. μίλησα σε δύο ραδιόφωνα και πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι σε αυτό το επίπεδο που έχουμε φτάσει, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και να μην αναιρούμε τις δηλώσεις που λέγαμε πριν 6-8 μήνες.. Αυτό δεν γίνεται γιατί εκθέτουμε όλους τους Συνέλληνες. Το θεωρώ αδιανόητο. Για παράδειγμα, σκεφτείτε: Κατεβήκαμε προεκλογικά και φωνάζαμε σε πλατείες, εκδηλώσεις και ομιλίες και δεν μπορώ να θυμηθώ σε πόσες, ότι «Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΧΕΙ ΕΓΓΥΗΤΗ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, θα φέρει τα καλύτερα, θα ευημερήσει ο τόπος, θα αποπληρωθούν τα δάνεια…» και σήμερα, μέσα σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο να τοποθετηθώ και να λέω: «ναι, ξέρετε είναι έτσι ή δεν είναι έτσι… και …ο δήμαρχος δεν μπορεί να υπογράψει γιατί ο άλλος είναι ιδιώτης..κτλ» Αυτά τα πράγματα δεν τα θεωρώ σοβαρά, τα θεωρώ ανυπόστατα για αυτό θα πρέπει να γίνει αυτό, τουλάχιστον εδώ, στην δημοτική παρατάξη.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ και τονίζω, προς όλους τους Συνέλληνες και τα πράγματα εδώ είναι πολύ σοβαρά. Δηλαδή, καλούμαστε πλέον θεσμικά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποδείξουμε αυτά που λέγαμε προεκλογικά.
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Οπότε, για να το καταλάβει κι ο απλός κόσμος, ποια είναι τα βήματα που θα ακολουθήσετε; Δηλαδή θα κινηθείτε νομικά ενάντια στα δημοσιεύματα της περιοχής σας ή γενικότερα;
-Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Θα είναι προς όλους! Μπορεί να καταθέσουμε μήνυση προς μια συγκεκριμένη εφημερίδα, ενός συγκεκριμένου δημοσιεύματος, αλλά τα ΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΤΥΠΑΕΙ ΤΟΝ ΕΓΓΥΗΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.
Αυτό το πράγμα πρέπει να το καταλάβουμε όλοι! Όταν κατεβήκαμε προεκλογικά, υιοθετήσαμε την πρόταση, την κάναμε δική μας και τρέχαμε στους Δημάρχους και φωνάζαμε όλοι μαζί. Όλοι οι Συνέλληνες φωνάζαμε μαζί: «έλα Δήμαρχε, υπέγραψε…» ή θέλουμε να μπούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, να φέρουμε την πρόταση, να κατεβούν τα χρήματα και να ευημερήσει ο τόπος. Δεν μπορούμε να βγαίνουμε τώρα και να λέμε άλλα πράγματα. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και παρακολουθούν όλοι, όλα αυτά που γίνονται και τους δίνουμε τροφή. Δεν είναι δυνατόν σε κάθε δημοτικό συμβούλιο να καλούμε να αποδείξω σε όλους τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης και στην Δήμαρχο ότι τα δημοσιεύματα είναι ψευδή, ότι αυτό που είπε ο Λαμπράκης δεν στέκει, ανεπίσημα. Παρακολουθούν τα πάντα!
Μάλιστα χθες, που μίλησα με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, οι δύο είχαν κατεβάσει στο κινητό τους τα δημοσιεύματα του Έθνους και με ρώτησαν: «Παράσχο, πώς το αιτιολογείς αυτό;». Και λέω: «Λένε ψέμματα και θα τους κάνω μήνυση!». Πες μου Αδριανέ, εσύ τι θα απαντούσες; Στεναχωριέμαι πάρα πολύ για όλο αυτό! Πάνω σε αυτό, δώσαμε τα πάντα, δώσαμε την ψυχή μας, παρατήσαμε τις δουλειές μας και ασχολούμασταν μόνο με αυτό.
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Αυτό γινόταν σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο.
-Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Συμφωνώ, αλλά εγώ μπορώ να μιλήσω μόνο για την ομάδα που είμαστε εδώ και έβλεπα πώς τρέχαμε! Δεν γίνεται σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε αυτό το πράγμα να γίνει.
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Το θέμα είναι ότι με αυτά τα δημοσιεύματα το καθεστώς νομίζει ότι μας κάνει κακό, αλλά στην ουσία μας κάνει ένα είδος διαφήμισης, γιατί ένας άνθρωπος που είναι σκεπτόμενος και έχει λογική –και εκεί είναι η όλη ιστορία- βλέπει ότι είναι κατασκευασμένα. Ακόμα και τα συγκεκριμένα έγγραφα αυτά που δημοσιεύουν οι εφημερίδες είναι κατασκευασμένα και μπορούμε περίτρανα να αποδείξουμε, γιατί ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ. Τα στοιχεία που χρησιμοποιούν αυτές οι παλιοφυλλάδες είναι κατασκευασμένα από συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι είναι βαλτοί από το καθεστώς. Είναι γνωστοί και είναι μια γνωστή συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που κάνει αυτή την δουλειά.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ; ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ;
-Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Συμφωνώ απόλυτα Αδριανέ μαζί σου. Πηγαίνουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις προς τον κόσμο, αλλά κι εμείς, από την άλλη πλευρά, δεν μπορούμε να καθήσουμε αμέτοχοι σε όλο αυτό που συμβαίνει. Αυτό που θέλω να εξηγήσω σε όλους τους Συνέλληνες και Συνελληνίδες αυτό που πρέπει να εμπεδώσουμε και να καταλάβουμε, είναι το εξής: Όταν κατεβήκαμε στις εκλογές, κατεβήκαμε με μια συγκεκριμένη πρόταση, την Πρόταση της Χρηματοδότησης των Δήμων.
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΙ Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ, ΑΥΤΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!
Αυτή η θέση είναι ξεκάθαρη και απόλυτη. Είναι κάθετη! Εγώ, ως Παράσχος, δεν μπορώ να δεχτώ κάτι άλλο. Όταν πήγαμε προεκλογικά και μιλήσαμε, τι μου έλεγαν όλοι οι Συνέλληνες, μέσα στο ξενοδοχείο το Lucy; «Παράσχο δυνατά! Παράσχο, πέρνα την πρόταση και θα μεταδημοτεύσουμε….» και τέτοια άλλα. Τώρα τι γίνεται δηλαδή;
Ακούω Συνέλληνες  που βγαίνουν και αποδομούν την πρόταση των Δήμων και λένε ότι δεν μπορεί να υπογράψει με ιδιώτη και άλλα τέτοια; Και εμείς που εκλεχθήκαμε, τι θα γίνει; Στην πυρά; Δεν νομίζω! Δεν καθόμαστε όλοι μαζί σε μια σειρά καρέκλες; Δεν πολεμούσαμε όλοι μαζί; Δεν χειροκροτούσαμε όλοι μαζί; Τα ξεχάσαμε; Τι φωνάζαμε; Φάγαμε τα πόδια μας με τους Δημάρχους σε όλη την Ελλάδα! Τα ξεχάσατε ρε Συνέλληνες όλα αυτά; Την ξεχάσατε την πρόταση για την ευημερία του τόπου; Τα ξεχάσαμε όλα και τα πετάξαμε στον βρόντο; Όχι, δεν είναι έτσι! ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙς ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ. Αυτό μπορώ να σας πω και το δηλώνω ότι θα το αποδείξουμε μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και τότε θα ακουστεί όλη η αλήθεια, γιατί το πόρισμα που θα βγει, πιστεύω ότι θα είναι θετικό. Δεν έχει η πρόταση κάτι μεμπτό, γιατί την έχουμε ελέγξει δέκα φορές, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε όλο αυτόν τον αγώνα που κάναμε εδώ και δύο χρόνια στην άκρη! Δεν γίνεται!
-Α, ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Πολύ σωστά Παράσχο, γιατί βλέπεις ότι βγαίνει πολύς κόσμος και προσπαθεί να διαστρεβλώσει όλα αυτά τα γεγονότα. Κάποιοι έχουν επιλεκτική μνήμη και άλλοι θέλουν να βάλλουν τον Αρτέμη Σώρρα, γιατί αυτός είναι το μεγάλο αγκάθι για το καθεστώς.
-Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Από την στιγμή που χτυπούν με τέτοιο τρόπο τον Αρτέμη, το λέω και το τονίζω, χτυπούν άμεσα κι όλη την παράταξη. Χτυπούν άμεσα όλα τα χρηματοοικονομικά εργαλεία, χτυπούν άμεσα στην πρόταση για τους Δήμους και πιο συγκεκριμένα την προσπάθεια εδώ στην Καβάλα. Και τονίζω ξανά αυτό που είπα πιο πριν: Αν θυμάσαι στο debate δεν χτύπησαν εμένα προσωπικά, την παράταξη ή την ομάδα. Χτύπησαν τον Σώρρα, την αξιοπιστία και την φερεγγυότητα του, ώστε με αυτόν τον τρόπο να μπορέσουν να αδειάσουν όλους εμάς που είμαστε στον αγώνα. Συνεπακόλουθο είναι να συμβεί αυτό!
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Σωστά! Έχεις να μας καταθέσεις κάποιο άλλο στοιχείο για τις εξελίξεις που τρέχουν για το θέμα των Δήμων;
ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΥ 70.000 ΔΗΜΟΤΩΝ
-Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Αδριανέ, δεν θέλω να πω δημόσια. Θα είναι δύσκολα. Σου είπα και πιο πριν, δεν παρέκαμψα την ιεραρχία. Πήγα στην Δήμαρχο, της έδειξα την πρόταση, ζήτησα από το νομικό τμήμα, προτού να το πει η ίδια και της είπα: «οφείλεις να το φέρεις, γιατί έχεις πει πολλές φορές «όλες οι προτάσεις στο τραπέζι» και στις δύσκολες συνθήκες που βρίσκονται τώρα όλοι οι Έλληνες, με τις χιλιάδες αυτοκτονίες, το θέμα πρέπει να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Βέβαια, θα υπάρξουν αντιπαραθέσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και εδώ θέλω να καταλήξω. Θα υπάρξει σφοδρή αντιπαράθεση, δυστυχώς γιατί είναι ελεγχόμενοι οι δημοτικοί σύμβουλοι από κάποιους βουλευτές.
Να αποδείξουμε την αλήθεια σε όλον τον κόσμο και σε όλους τους Συνέλληνες και να πάρουμε το νομικό πόρισμα στα χέρια μας, γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί αυτή είναι η επίσημη πρόταση ενός Δήμου 70000 δημοτών. Είναι πολύ σημαντικό το νούμερο και είναι  μεγάλος ο Δήμος της Καβάλας και αυτό θα είναι η δικαίωση. Φυσικά, Η ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, όπως λέει η πρόταση και να τελειώνουμε. Ευελπιστώ και θέλω να πιστεύω, τουλάχιστον θα το παλέψουμε με όλη μας την ψυχή μέχρι όσο πάει και όπου φτάσει!
Αυτό μπορώ να υποσχεθώ και προσωπικά και ως όλη η ομάδα, που όλοι οι Συνέλληνες εδώ στην Καβάλα, είναι όλοι άξιοι και υπερέβαλαν εαυτούς. Στις εκλογές, δεν κοιμόμασταν καν!
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Με τα λεγόμενα σου Παράσχο, περνάει κι ένα μήνυμα, γιατί σίγουρα μας ακούει πολύς κόσμος, γιατί πολύς κόσμος ενδιαφέρεται για την πρόταση δόμησης-χρηματοδότησης, ποιο είναι ένα μήνυμα από την δική σου πλευρά στους υπόλοιπους Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια.
Ο ΚΑΘΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ…ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΦΩΣ!
-Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Για όσους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους με ακούν, σήμερα γνωρίζουν όλοι πλέον και μιλάω θεσμικά, ότι βάσει του 3852 Καλλικρατικού νόμου που έχουν ψηφίσει, ο κάθε δημοτικός σύμβουλος, ο κάθε αρχηγός παράταξης πρέπει να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μπορεί να ζητήσει τον έλεγχο από το νομικό τμήμα του Δήμου, να το καταθέσει στον Δήμαρχο και να το συζητήσει σοβαρά κι αν θέλει, μπορεί και να πάρει και τηλέφωνο και να το συζητήσουμε και μαζί. Εγώ πιστεύω ότι η πορεία στην Καβάλα θα είναι θετική και θα ανοίξει και τον δρόμο και σε πολλούς Δήμους. Το ευελπιστώ αυτό και για πολλούς Δημάρχους που θα δουν την αλήθεια και την πραγματικότητα.
Πάντως, θέλω να πω εδώ κάτι πολύ σημαντικό. Όλοι οι δήμαρχοι, μα όλοι και όλοι οι εκλεγμένοι, όλοι αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά, πρέπει να καταλάβουν το εξής: ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ. Δεν μπορούμε να ακολουθούμε πλέον τέτοιες αντιλήψεις και τέτοιες νοοτροπίες, ούτε είναι αποδεκτές τέτοιες συμπεριφορές από κανέναν Έλληνα. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλουν το καλό των Ελλήνων, γιατί δεν είναι Έλληνες. Είναι όλοι ανθέλληνες! Είναι όλοι προσκείμμενοι σε ξένα κατευθυντήρια, παίρνουν εντολές απέξω, δεν ενδιαφέρονται για το καλό των Ελλήνων κι αυτό είναι αποδεδειγμένο. Τα έχει πει ένα εκατομμύριο φορές ο Αρτέμης Σώρρας, ακούν ξένες εντολές και δεν ενδιαφέρονται για εμάς!
Πρέπει να καταλάβουν και οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι κι όλοι οι εκλεγμένοι ότι πρέπει να φροντίσουν αυτή την πρόταση, να πάει δυνατά, να μπει στα δημοτικά συμβούλια και να ψηφιστεί, γιατί όπως έχουν γίνει οι καταστάσεις, είναι το μοναδικό φως! Δεν έχουμε άλλο φως! Δεν υπάρχει πλέον τίποτα άλλο και είναι ξεκάθαρο!
ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Εγώ θέλω να προσθέσω μια νότα αισιοδοξίας με την σειρά μου και να πω ότι από την ημέρα των εκλογών, ως σήμερα, επειδή η ομάδα του Αρτέμη έχει πλησιάσει πάρα πολλούς δήμους, το αποτέλεσμα είναι ότι πολλοί δήμαρχοι έρχονται μαζί μας και έχουν υπογράψει. Η δική σου παρέμβαση αυτή την στιγμή λειτουργεί, δημιουργώντας ένα θετικό κλίμα. Το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε είναι, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΒΟΣ! Εφόσον έχουμε όλους τους νόμους με το μέρος μας, το μόνο που πρέπει είναι να ψάξουμε την πρόταση.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ…ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ…
-Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Έτσι είναι, έχεις απόλυτο δίκιο! Η πρόταση πρέπει  να μπει σε όλα τα δημοτικά συμβούλια και να ελεγχθεί. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά κι οι αρχηγοί των κομματικών παρατάξεων, όχι μόνο η Δήμαρχος, αλλά κι οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης. Πρέπει να το δουν όλοι, πολύ προσεκτικά. Πρέπει να την δώσουν στο νομικό τμήμα του δήμου να την ελέγξει και μετά πρέπει να την περάσουν, γιατί είναι πλέον ξεκάθαρο και δεν υπάρχει και στο εγγυούμαι, σε κανέναν τεχνικό προϋπολογισμό –στο λέω υπεύθυνα- κανένα ανταποδοτικό έργο. Δεν υπάρχει έσοδο από πουθενά! Δεν υπάρχουν με τίποτα ανταποδοτικά έργα. Για παράδειγμα, στην Καβάλα, δεν υπάρχει ένα ανταποδοτικό έργο. Όλα τα άλλα είναι κονδύλια από το ΕΣΠΑ ή από ένα άλλο ταμείο που δεν θυμάμαι τώρα….στο λέω, γιατί πρόσφατα, ψηφίσαμε το τεχνικό προϋπολογισμό του Δήμου Καβάλας, είναι απίστευτο αυτό το πράγμα. Δηλώνει ένα προϋπολογισμό 17-20 εκατομμύρια και δεν έχουν ένα ανταποδοτικό έργο για να πάρουν έσοδα.
Μα τι θέλουμε εμείς στους Δήμους; Δεν θέλουμε επενδυτικά-ανταποδοτικά έργα; Δεν θέλουμε Κοινωφελή; Δεν θέλουμε ό,τι συνεπάγεται για να πάρουμε μια δεύτερη ευκαιρία και να συνεχίσουμε την ζωή μας σαν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, πραγματικοί και τονίζω το ‘ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ», γιατί αυτή την στιγμή μας στερούν την ελευθερία μας και  μας κόβουν το οξυγόνο μας. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο το καλύτερο για όλους!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Να πούμε και σε όλους τους Συνέλληνες ότι θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για τους πυρήνες που κάνουμε στους δήμους. Πρέπει να επισπεύσουμε τις διαδικασίες για να μπορέσουμε να πετύχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα και σχετικά με τις εκδηλώσεις, να μπορέσουμε να φέρουμε περισσότερο κόσμο κοντά μας, να συσπειρωθούμε επιτέλους, γιατί το τελευταίο καιρό έχουμε κάποια προβλήματα που έχουν επηρεάσει κάποιους ανθρώπους δυστυχώς, δεν χρησιμοποιούν την λογική τους.
Τώρα, φέρνω το θέμα  στο δεύτερο μέρος της εκπομπής μας που είναι η Αποστασία. Ήθελα να την άποψη σου επί του θέματος αυτού Παράσχο.
Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ.
-Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Ό,τι και να πω είναι λίγο, γιατί με την κατάσταση που δημιουργήθηκε σε όλους τους Συνέλληνες και από τα δημοσιεύματα όλων αυτών που παρακολουθούσα στο facebook, αναρωτιόμουν πόση μεγάλη ζημιά έχει δημιουργηθεί; Γιατί δημιουργήθηκε μια ζημιά τεράστια. Εγώ είδα μια κατάσταση που δεν μπορούσα να περιγράψω.
Λοιπόν, ακούστε κάτι και αυτό το λέω επίσημα από την Καβάλα εδώ.
Ψηφίστηκα από την ομάδα για να ηγηθώ μιας ιερής προσπάθειας. Κατεβήκαμε στην διεκδίκηση του Δήμου με την πρόταση για τους Δήμους, με εγγυητή τον Αρτέμη Σώρρα. Ο σκοπός ήταν να εκλεχτούμε, ή να πάρουμε την Δημαρχία, ή να μπούμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ψηφίσουμε την Πρόταση. Αυτό όμως, που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι η Αιχμή του Δόρατος. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι οι Συνέλληνες κι οι Συνελληνίδες. Ο Αρτέμης Σώρρας είναι το κλειδί. Εμένα, η θέση μου είναι ξεκάθαρη και προεκλογικά και μετεκλογικά και δεν χωράει αμφιβολία. Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ. Με αυτή την πρόταση κατεβήκαμε στις δημοτικές εκλογές, συνεχίζουμε μετεκλογικά, με ποιον; Δηλαδή, τι να πω εγώ στο δημοτικό συμβούλιο που συνεχίζουμε μετεκλογικά; Να πω: «έλα εσύ Λαμπράκη για να υπογράψεις την πρόταση των Δήμων;»
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Με τι εγγυήσεις;
-Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Τι άλλο να κάνω; Και οι Συνέλληνες όλοι αυτοί που λένε αυτά τα πράγματα, καλώς ή κακώς, να σταματήσουμε εδώ στην Καβάλα; Να μην καταθέσουμε την πρόταση; Αυτό να κάνουμε; Ξεχάσατε προεκλογικά, μέσα στο Lucy το ξενοδοχείο, που βρισκόμασταν 40-50 ομάδες από όλη την Ελλάδα, τι μου καταθέτατε όλοι προσωπικά; Οι περισσότεροι λέγατε ότι θα μεταδημοτεύσετε και ευτυχώς που βρέθηκε αυτός ο άνθρωπος με αυτές τις εγγυήσεις.
Διαβάζω κάτι δημοσιεύσεις και κάτι σχόλια, που είναι απίστευτο αυτό το πράγμα που συμβαίνει. Θέλω να πω ότι τόσο καιρό δεν βγήκα να μιλήσω, γιατί το θέμα των Δήμων ήταν πολύ βασικό εδώ στην Ελλάδα. Η θέση η δική μου είναι ξεκάθαρη. Εγώ, προσωπικά με την κύριο Λαμπράκη δεν έχω αλλάξει ούτε κουβέντα, αλλά αυτό που θα ήθελα να τον ρωτήσω προσωπικά είναι, αν βρισκόμασταν στον αέρα και δεν ξέρω, αν ακούει την εκπομπή….
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Δεν νομίζω να έχει το σθένος να βγει με κανέναν στον αέρα ο κύριος Λαμπράκης.
«ΚΥΡΙΕ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΟΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ; ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ;»
-Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Όχι, δεν θέλω διάλογο μαζί του Αδριανέ. Εγώ θέλω να τον ρωτήσω κάτι. Το πρωί, όταν τελείωσα την εργασία μου, άκουσα αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι των Δήμων και την τοποθέτηση του. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε λέγοντας ότι ο Δήμαρχος δεν μπορεί να υπογράψει με ιδιώτη. Γιατί αποδομείς την πρόταση κύριε Λαμπράκη; Γιατί αποδομείς όλον τον αγώνα των Συνελλήνων εδώ στην Καβάλα; Φάγαμε 1μισι χρόνο τα πόδια μας για να μπει η πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο και βγαίνεις με πέντε λέξεις και μας αποδομείς όλους και όλη την πρόταση; είναι δυνατόν;
Σε μια φάση, είχα εκνευριστεί πάρα πολύ και μετά, ο εκνευρισμός γύρισε σε στεναχώρια, γιατί θεωρούσα ότι επειδή παρακολουθούνται όλες αυτές οι ομιλίες στο facebook, ότι η ζημιά μπορεί να είναι τεράστια. Ειλικρινά σου μιλάω και δεν στο κρύβω. Πολύ στεναχωρέθηκα. Δηλαδή, τρέχαμε από δήμαρχο τόσο καιρό, μας χλεύασαν, να κορόιδεψαν, αφήσαμε τις δουλειές μας, ξοδέψαμε χρήματα από το υστέρημα μας, κι έρχεσαι μέσα σε πέντε λεπτά κι αποδομείς όλη την πρόταση των Δήμων; Με ποιο σκεπτικό; Με το σκεπτικό της απελευθέρωση της πατρίδας;
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Όχι βέβαια!
-Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ:  Συγνώμη για τον τόνο μου, αλλά η αλήθεια είναι αυτή και πολλές φορές λέω ότι η αλήθεια σπάει κόκκαλα. Τον άκουσα για δέκα λεπτά και δεν χρειάστηκε να τον ακούσω παραπάνω. Μιλάει και αποδομεί τον Αρτέμη Σώρρα. Μόνο τον Αρτέμη Σώρρα;
Κύριε Λαμπράκη, δυστυχώς, αποδομείς τόσες χιλιάδες συνέλληνες. Ειλικρινά, σου λέω ότι αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει, γιατί η ζημιά που έχεις κάνει σε πολλούς συνέλληνες μου και φίλους μου –και το τονίζω αυτό- είναι ανυπολόγιστη.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ…
ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΡΕΜΕΙ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΧΣ.
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Το καθεστώς χτύπησε εκ των έσω! Αυτή είναι μια λυπηρή διαπίστωση, αλλά το θέμα είναι ότι αυτή την στιγμή είμαστε στην πλεονεκτική θέση  να κάνουμε μια αυτοκάθαρση και ό,τι γίνεται, γίνεται για καλό. Από εκεί και πέρα, ο στόχος  σε όλες αυτές τις εκπομπές και σε όλη αυτή την παράνοια και την παράκρουση και σε όλο αυτό το κρεσέντο ελληνισμού και φασισμού που βγήκε από την αμερικάνικη πλευρά, είχε σαν στόχο να σταματήσουν την δράση τους οι εθελοντές, να σταματήσει  η κίνηση και ο σχηματισμός πυρήνων. Γιατί αυτή την στιγμή, το καθεστώς τρέμει τις μηνύσεις στο Ταμείο Χρημαστοπιστωτικής Σταθερότητας που θα βγουν τις επόμενες μέρες. Αυτό είναι που τρέμουν και δυστυχώς, ο μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε ήταν η αμερικάνικη πλευρά.
Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι λυπάμαι πάρα πολύ, γιατί είχα μια απεριόριστη εκτίμηση, αλλά από εκεί και πέρα, χαθήκαν όλα! Ανασυντασσόμαστε και προχωράμε χωρίς την αμερικάνικη πλευρά. Δεν τους χρειαζόμαστε, ούτως ή άλλως. Διαστρέβλωσαν τα οικονομικά εργαλεία, διαστρέβλωσαν τα πάντα, τα οποία είναι όλα νόμιμα αποδεδειγμένα και από  όλους τους θεσμούς του κράτους. Αμφισβητήθηκε η διαδικασία για τους Δήμους, αμφισβητήθηκε η εργασία της ομάδας Σώρρας που εργάζεται πολλά χρόνια πριν εμφανιστεί η αμερικάνικη πλευρά της END στην Αμερική. Για μένα προσωπικά, έχουν πέσει πάρα πολύ χαμηλά. Δεν θα απαντήσω σε τίποτα από όλα αυτά, μερικές φορές τους ακούω και ειλικρινά, τους λυπάμαι! Δεν ξέρω πού θα το φτάσουν, γιατί ίσως αυτό που δεν έχουν αντιληφθεί είναι ότι ο Ελληνικός λαός δεν θα τους συγχωρέσει για αυτό που έχουν κάνει.
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΦΟΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ..ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ…
-Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Έτσι είναι Αδριανέ! Αυτό καθυστέρησε λίγο την προσπάθεια, αλλά δεν πειράζει όμως. Θα πάρουμε φόρα πάλι όλοι μαζί. Αυτό είναι σίγουρο! Το μόνο που μπορώ να πω και στον κύριο Λαμπράκη και στον κύριο Βαλσαμάκη και θα το θέσω και στους δύο: Αν είχαν κουραστεί από όλη την προσπάθεια και από τον αγώνα, θα μπορούσαν να πιάσουν τον Αρτέμη Σώρρα και να του πουν ότι αποχωρούν, ότι δεν συμφωνούν μαζί του και ότι πιστεύουν ότι το δικό τους είναι καλύτερο από το δικό του κι άντε γεια! Αυτό όμως που έκαναν, είναι άλλο,  γιατί εδώ πέρα δημιουργήθηκε μια κατάσταση που δεν μπορούσε να μαζευτεί. Τώρα τα πράγματα έχουν φτιάξει λίγο περισσότερο. Αλλά αυτό που λέω και στους Συνέλληνες και στις Συνελληνίδες: Προχωράμε με τις αποδείξεις, με τις δικαστικές αποφάσεις, τοποθετούμαστε με αυτά, ενημερώνουμε τον κόσμο και προχωράμε δυνατά στην Συνέλευση, όπως έχει πει ένα εκατομμύριο φορές ο Αρτέμης Σώρρας κι άλλο τόσο, το έχει πει ο Αδριανός Μπερζούγλωφ, ή ο Καλογερόπουλος κι οποιοσδήποτε άλλος Συνέλληνας.
Προχωράμε δυνατά και ενωμένοι γιατί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας Συνέλληνες. Αυτοί μας έφτιαξαν τα κόμματα τόσα χρόνια για να μας κρατούν χωρισμένους. Ήρθε ο Αρτέμης Σώρρας, με λίγα λόγια, και μας άνοιξε τα μάτια σε όλους! Αλλά προσέξτε: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ! Είδαμε τα στοιχεία, τις αποδείξεις και τις δικαστικές αποφάσεις. Τα πήραμε στα χέρια μας και λέμε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτό το πράγμα να συμβαίνει στην πατρίδα μας! Και θέλω να πω κάτι άλλο ακόμα ως Παράσχος και δεν παίρνω κανέναν από πίσω μου, γιατί ο καθένας μπορεί να τοποθετηθεί όπως νομίζει. Έφτασα 40 χρονών, είμαι αυτοδημιούργητος και δουλεύω από 15 χρονών. πίστεψε με, δεν χρειάζομαι δάσκαλο! Το τονίζω! Μπήκαμε με τα στοιχεία, είδαμε τις αποδείξεις και τις δικαστικές αποφάσεις, ελέγξαμε τις δικαστικές αποφάσεις. Καταλάβαμε μέχρι τώρα  στα δύο αυτά χρόνια ότι το καθεστώς μας εμπαίζει, μας στερεί την ελευθερία μας και έχουν σχέδιο εξόντωσης.
Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΟΜΟΛΟΓΑ ΓΙΑ ΟΠΛΑ…ΑΜΑ ΘΕΛΑΜΕ ΤΟΞΑ, ΘΑ ΜΑΣ ΕΔΙΝΕ ΤΟΞΑ…
Ο Αρτέμης έδωσε αυτά τα χρηματοοικονομικά εργαλεία, μας έδωσε τα όπλα και να είσαστε σίγουροι ότι χρειαζόμασταν ομόλογα και μας έδωσε ομόλογα. Αν χρειαζόμασταν τόξα, θα μας έδινε τόξα. Ο Αρτέμης ο Σώρρας είναι το κλειδί και αυτός είναι η αιχμή του δόρατος. Είμαστε όλοι δίπλα του! Το λέει πάντα: «Όλοι είμαστε αδέρφια» «Ναι, Αρτέμη, είμαστε αδέρφια!», του είπα «αλλά, όλοι μέσα μας ξέρουμε ότι εσύ είσαι ο μπροστάρης…πώς να το κάνουμε τώρα;». Όλοι μέσα μας το γνωρίζουμε αυτό! Ο Λαμπράκης καλώς ή κακώς απομακρύνθηκε; ΑΝ ΕΠΕΦΤΕ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ; Αυτό το σκεφτήκατε όλοι οι Συνέλληνες και οι Συνελληνίδες; Γιατί ακούω μερικούς να λένε: «Άφησε τα χρηματοοικονομικά εργαλεία και φύγε ή πάρε τα και φύγε…». Δεν μπορώ να καταλάβω! Δύο χρόνια παλεύαμε και κάναμε τόσες χιλιάδες ομιλίες-ενημερώσεις! Τώρα τι λέμε; «πάρε τα εργαλεία και φύγε»;
ΣΠΑΕΙ Η ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΠΟΥ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΛΟΥΤΟ
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Αυτό που δεν το έχουν καταλάβει κάποιοι είναι ότι με τον Αρτέμη Σώρρα και τα εργαλεία που έχει προσφέρει ανιδιοτελώς, σπάει η μεμβράνη όπως λέει και ο Βασίλης Θεοδωρόπουλος, που απομονώνει τον παγκόσμιο πλούτο από τον άνθρωπο κι όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλους τους λαούς. Αυτό δεν έχουν κατανοήσει.
Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΕΞΑΡΧΗΣ…
-Π. ΑΓΑΝΙΚΌΛΑΣ: Έτσι είναι κι αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο Αρτέμης Σώρρας τα λέει όλα στις ομιλίες του. πρέπει λίγο να ανοίξουμε το μυαλό μας και να καταλάβουμε. Όλα τα λέει και όλα τα αναλύει και στις ομιλίες του και σε προσωπικές συζητήσεις μαζί του και κανείς δεν μπορεί να πει κάτι άλλο. Ο Αρτέμης Σώρρας δεν έχει αλλάξει από αυτά που είχε πει εξαρχής. Δεν έχει αλλάξει σε κάτι. Ακούστε τι έλεγε πριν ένα χρόνο και τι λέει τώρα! Είναι πολύ απλά τα πράγματα, απλώς, πρέπει λίγο να κάτσουμε και να τα σκεφτούμε και να τα βάλουμε καλά στο μυαλό μας.
Αλλά αυτό το πράγμα –μιλάω προσωπικά- δεν είναι αποδεκτό. Δηλαδή, «πάρε τα εργαλεία σου και φύγε» ή «συνεχίζουμε χωρίς τον Αρτέμη Σώρρα..» και κάτι τέτοια που ακούω. Εγώ θέτω ξανά το ερώτημα: Ο Λαμπράκης απομακρύνθηκε, συνεχίζει τις δικές του κινήσεις και έφυγε…αν έφευγε ο Αρτέμης Σώρρας, τι θα γινόταν Συνέλληνες; Αυτό μπορείτε να το αναλογιστείτε;
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Αυτό είναι ένα φλέγον ερώτημα που πρέπει όλοι να το αναλογιστούν.
-Π. ΑΓΑΝΙΚΌΛΑΣ: Ας βγουν να μου απαντήσουν. Αν αποχωρούσε ο Αρτέμης από τον αγώνα, τι θα γινόταν;
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Η διαφορά Παράσχο είναι ότι ο Αρτέμης έχει ορκιστεί να πάει μέχρι τέλος αυτόν τον αγώνα, δεν κάνει βήμα πίσω, όπως και δεν έχει κάνει και δεν έχει αλλάξει ποτέ γνώμη…
-Π. ΑΓΑΝΙΚΌΛΑΣ: Αυτό τονίζω κι εγώ, ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι αμετακίνητος σε αυτά που έχει πει…
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: και να ακούσετε πίσω τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις του Αρτέμη, θα δείτε ότι δεν κάνει βήμα πίσω…
-Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Αυτό θέλω να σκεφτούμε. Σε αυτά που έχει πει, είναι αμετακίνητος. Αντίθετα, ο κύριος Λαμπράκης έχει πει πολλά πράγματα λανθασμένα και έχει δώσει πολλές ημερομηνίες λανθασμένες. Μέχρι και τότε στις εκλογές, θυμάμαι, έλεγε ότι δεν θα γίνουν ευρωκλογές ή ότι αυτές οι εκλογές θα είναι διαφορετικές. Δηλαδή, πράγματα που δεν μαζεύονται…και ένα άλλο, είναι οι ημερομηνίες που έδινε. Ξεκινήσαμε και λέγαμε ότι ο Ιούνιος είναι ο μήνας του θερισμού, ο Ιούλιος είναι της χαράς….αλλά σας παρακαλώ πολύ! Δεν είναι έτσι! Για κάποιους συνέλληνες μπορεί να έχω λάθος, αλλά εγώ μεταφέρω την πραγματικότητα και η πραγματικότητα είναι αυτή. Δηλαδή, τι να έκανα; Να έμπαινα στο δημοτικό συμβούλιο και θα τους έλεγα: «Υπογράψτε την πρόταση των Δήμων γιατί αλλιώς θα σας στείλω στην 5η διάσταση»; Τι να κάνω; Να βγουν οι Συνέλληνες και να μου πουν: «Σταμάτα βρε Παράσχο εκεί στην Καβάλα την πρόταση! Να μην την προχωρήσετε! Δεν ισχύει και το είπε ο Λαμπράκης! Είπε ότι δεν μπορεί ο Δήμαρχος να υπογράψει με ιδιώτη…». Αποδόμησε όλη την πρόταση, όλου του αγώνα ενός χρόνου μέσα σε ένα λεπτό! Γιατί κύριε Λαμπράκη; Σου κάναμε τίποτα; Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το πράγμα…
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Παράσχο, είναι σε αποστολή… εδώ δεν μπορούσαν να πουν προχθές τίποτα για τους εθελοντές και είπαν ότι έλαβαν μια επιστολή από ένα εξωγήινο για να μιλήσει για εμάς ότι είμαστε δαιμονοποιημένοι. Ας το σκεφτεί κανείς αυτό! Αλλά το θέμα είναι και σε ποιούς απευθύνεται.
-Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Εντάξει! Εγώ πιστεύω Αδριανέ ότι δεν είμαστε καθόλου δαιμονοποιημένοι, αλλά πολύ πολύ λογικοί και σύμφωνα με την λογική, τις αποδείξεις και τα στοιχεία προχωράμε. Το λέω ξανά: σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις. Εγώ έλεγα πάντα κι από την αρχή ότι ο κύριος Λαμπράκης και ο Βαλσαμάκης ήταν συμβουλευτικός οργανισμός, ενώ αυτό που γινόταν στις ομιλίες του Λαμπράκη ήταν απίστευτο. Ενώ, μπορώ να σας διαβεβαιώσω Αδριανέ, θυμάμαι, στις πρώτες ομιλίες, στο Παλατάκι στην Θεσσαλονίκη που είχε γίνει, δεν μιλούσε με τέτοιο τρόπο και δεν περνούσε σε τέτοια επίπεδα. Μιλούσε για τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, αλλά μετά, χάθηκε η μπάλα. Δηλαδή, έβγαινες να κάνεις μια ενημέρωση για τα οκονομικά εργαλεία του Σώρρα, πήγαινες να μιλήσεις σε ένα δήμαρχο και είχε προηγηθεί μια ομιλία του Λαμπράκη που έλεγε ό,τιδήποτε που σου γκρέμιζε ό,τι είχες φτιάξει.
Δεν ξέρω, αν τα βιώσατε αυτά στην Αθήνα, όταν ήταν να μιλήσετε με Δημάρχους ή κτλ…δεν ξέρω, υπάρχει κόσμος που ήθελε να ακούσει. Καλά έκανε και τα άκουγε. Δεν είχαν σχέση όμως με την πρόταση των Δήμων, με τα 600 δις και τις μετοχές της Ανατολής. Αυτά όλα βασίζονται σε στοιχεία και σε δικαστικές αποφάσεις. Βασίζονται σε έγγραφα Υπουργείων. Και όλοι εμάς πήραμε τα ΦΕΚ –πολύ σοβαρά έγγραφα- από τον Αρτέμη Σώρρα κι όλα τα έγγραφα και τα χρησιμοποιούσαμε ως όπλα απέναντι στο καθεστώς κι έτσι ο κόσμος καταλάβαινε τι γίνεται γύρω του και τι προδοσία μεγάλη ασκείται. Γιατί θεωρώ ότι ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΜΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ.
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Συναντήσαμε τέτοια εμπόδια, αλλά ο κόσμος ευτυχώς δεν άκουγε το τι έλεγε ο Λαμπράκης. Βέβαια, πάντα στις ενημερώσεις που κάναμε, οι αντίπαλοι μας έφερναν το θέμα με τα διαστημόπλοια, το οποίο δεν μπορούσαμε να το μαζέψουμε εύκολα. Αλλά, ισχύει αυτό που είπες Παράσχο, Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.Γιατί, όταν έχεις τέτοια έγγραφα από επίσημους φορείς, από όλα τα Υπουργεία, κανείς δεν μπορεί να σου πει τίποτα. Προχωράς και ενημερώνεις τον κόσμο, όπως ακριβώς πρέπει. Με αυτά τα εργαλεία θα συνεχίσουμε. Δεν έχουμε κάτι διαφορετικό.
-Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Έτσι είναι! βέβαια, εννοείται…
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Ας προχωρήσουν οι υπόλοιποι που πρόσκεινται ίσως στο καινούριο κόμμα που θα κάνει ο Λαμπράκης –γιατί περί αυτού πρόκειται- για να πάρει κάποιους μαζί του, για να σταματήσει την κίνηση κι ας συνεχίσει να τα λέει σε αυτούς και να μιλάει για ΚΟΙΝΣΕΠ κι όλο αυτό το παραμύθι.
ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΣΕΠ….
-Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Θέλεις να σου πω για τις ΚΟΙΝΣΕΠ; Άκου! Σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο τέθηκε ένα πολύ σοβαρό θέμα με τις ΚΟΙΝΣΕΠ από μια παράταξη της αντιπολίτευσης και έγινε χαμός. Θεωρούν τις ΚΟΙΝΣΕΠ ότι είναι πλυντήρια ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Εν τω μεταξύ δεν γνώριζα το θέμα για να μπορέσω να τοποθετηθώ, γιατί υπάρχουν πολλά θέματα. Φωνάζαν όλοι «μακριά από εμάς οι ΚΟΙΝΣΕΠ»! «Εσείς προτείνατε τις ΚΟΙΝΣΕΠ», «όχι, Εσείς προτείνατε τις ΚΟΙΝΣΕΠ»….ήταν απίστευτο αυτό που γινόταν! Τις θεωρούν ότι ένα είδος πλυντηρίου, δηλαδή εκεί ξεπλένουν χρήμα, κι αυτό το πιστεύει ο οποιοσδήποτε, είτε πολιτικοί είναι αυτοί, ή αθλητικοί παράγοντες. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που έγιναν! Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος και τι εξυπηρετούν πλέον, έτσι όπως έχουμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση!
Θα σας δώσω ένα κλασικό παράδειγμα από τον Δήμο της Καβάλας που διέπει το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος». Η σύμβαση έχει γίνει κι άκου να δεις πώς πούλησαν το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος». 150 εκατομμύρια σε βάθος 5 χρόνων. Ναι, μόνο που το «Αλέξανδρος» έχει έσοδα 300 εκατομμύρια σε 5 χρόνια. Δηλαδή, παραχωρήσαν το αεροδρόμιο και το πληρώσαν 150 εκατομμύρια. Α, ορίστε τα «υπέρ». Κατάλαβες τώρα ένα πολύ απλό παράδειγμα. Έδωσαν το αεροδρόμιο 150 εκατομμύρια χωρίς να πάρουν ένα ευρώ για να το αποπληρώσει ο επενδυτής σε 5 χρόνια. Μόνο που το αεροδρόμιο αυτό στα 5 χρόνια έχει 300 εκατομμύρια. Δηλαδή, έδωσαν το αεροδρόμιο τζάμπα και πληρώσαν και τον «μεγαλοεπενδυτή» 150 εκατομμύρια. Και αυτό γίνεται σε 23 αεροδρόμια σε όλη την χώρα. Για ακόμα μια φορά ο δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα! Θα κάνουμε ένα ψήφισμα, θα αρνηθούμε όλοι και γεια σας!
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Είναι αυτό που θέλει να σπάσει ο Αρτέμης Σώρρας και όλη αυτή η κίνηση γενικότερα. Είναι αυτή η κατάντια στην οποία έχουμε επεισέλθει και θα πρέπει αυτό να γίνει από την βάση. Η Ελλάδα  πρέπει να αλλάξει εκ θεμελίων σε αυτόν τον τομέα, γιατί δεν μπορεί να πωλείται με αυτόν τον τρόπο ο Εθνικός μας πλούτος.
Η ΣΑΠΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ…ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ…
-Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Αδριανέ, η σαπίλα είναι πολύ μεγάλη. Τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω αυτό που έλεγε ο Αρτέμης ότι αυτό το πράγμα είναι τεράστιο! Είναι πολύ βαθύ! Σκέψου ένα πλάτανο διακοσίων-τριακοσίων χρονών και εσύ να πηγαίνεις να τον ρίξεις! Δεν μπορείς να τον ρίξεις! Χρειάζεσαι ένα D9 σαν αυτές τις μπουλντόζες τις μεγάλες που έχουν στα λατομεία για να τον ξεριζώσεις. Η βρωμιά είναι παντού απλωμένη, σε όλες τις υπηρεσίες. Είναι κάτω από όποια πέτρα και να σηκώσεις. Για αυτό πρέπει όλοι οι Συνέλληνες να καταλάβουμε και να ευαισθητοποιηθούμε και να ενωθούμε και να βρούμε ξανά τον σκοπό μας και τον στόχο μας. Πρέπει να βρούμε τον σκοπό για τον οποίο ξεκινήσαμε.
Αν θυμόμαστε όλοι πριν δύο χρόνια, όταν ξεκινήσαμε να κάνουμε τις ομιλίες, που μιλούσαμε για την Τράπεζα Ανατολής και τα 600 δις και μετά ήρθε και η Πρόταση των Δήμων και μετά, και η άλλη κίνηση με το ΤΧΣ κι όλοι πρέπει να βάλουμε μπρος ξανά και να αρχίσουμε πάλι τις ενημερώσεις με τις αποδείξεις κι όλα τα στοιχεία στα χέρια μας. Μιλάμε μόνο με στοιχεία κι αποδείξεις και με τίποτα άλλο! Όλα αυτά που λέμε, τα αποδεικνύουν τα επίσημα έγγραφα που κουβαλάμε, πεντακάθαρα. Πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι να πάρουμε μπρος κι όλοι μαζί, γιατί θα είναι κρίμα, προς όλους τους Συνέλληνες και Συνελληνίδες, να πέσει αυτό το πράγμα που έχουμε δημιουργήσει. Και να σας πω και κάτι άλλο: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙΡΑΧΤΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!
Έτσι, πιστεύω θα μας δώσουν το βραβείο της βλακείας στο τέλος. Θα μας πουν: «μπράβο που πέσατε από μόνοι σας!»
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση Παράσχο, είμαστε πολύ δυνατοί!
-Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Ναι, το ξέρω ότι είμαστε πολύ δυνατοί Αδριανέ, αλλά το βάζω λίγο για να αναλογιστούμε όλοι αυτή την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι τώρα και να σκεφτούμε τον αγώνα που έχουμε κάνει και το τρέξιμο που έχουμε ρίξει.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΑ….
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Σε αυτό το σημείο να πω ότι σε όλη την Ελλάδα γίνονται εκδηλώσεις και οι ενημερώσεις δεν έχουν σταματήσει ποτέ, τουλάχιστον από εμάς, από ανθρώπους που γνωρίζω εγώ στην κίνηση που είναι σε όλη την Ελλάδα πάρα πολλοί κι είναι όλοι αξιέπαινοι και αξιόλογοι! Συνεχίζουν τον αγώνα από όλες τις μεριές της Ελλάδος. Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται είναι πάρα πάρα πολλές. Οι ομιλήτες δεν έχουμε χρόνο να πηγαίνουμε σε αυτές τις συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται από εδώ και πέρα. Οπότε, έχουμε ανασκουμπωθεί να συγκεντρωθούμε στους δήμους, να δημιουργήσουμε πυρήνες και να μαζευτούν κι άλλοι εθελοντές μαζί, να προσπαθήσουμε ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ.
-Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Έτσι είναι ακριβώς! Είναι η μόνη λύση που υπάρχει! Μας παίρνουν το οξυγόνο μας και πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Ας αφήσουμε στην άκρη τα πάντα και να προχωρήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι μπροστά και να το τελειώσουμε πραγματικά. ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ, ΜΠΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΟΠΛΑ, ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ, ΕΧΕΙ Τις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ. Και σε πληροφορώ ότι θα γίνει! Μπορεί να καθυστερήσαμε λίγο, αλλά αν προχωρήσουμε, θα γίνει! Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τώρα. Απλώς πρέπει όλοι να αναλογιστούμε και να σκεφτούμε: κάναμε τόση μεγάλη προσπάθεια, πολεμήσαμε τόσο πολύ και τρέξαμε όλοι μας παντού, από πόλη σε πόλη, δεν αφήσαμε χωριό για χωριό. Αυτό πρέπει να συνεχίσουμε και να το κάνουμε ακόμα πιο δυνατά τώρα, να το αυξήσουμε.
Αυτό πρέπει να κάνουμε και στην Καβάλα, να περάσουμε την πρόταση να συζητηθεί και να το μάθει και η τελευταία άκρη στην πατρίδα μας. Να το ακούσουν όλοι μέχρι την άκρη και στο εξωτερικό, να το ακούσει η ομογένεια, όλοι! Ότι εδώ στην Ελλάδα πολεμάμε και δεν καταθέσαμε τα όπλα και δεν θα τα καταθέσουμε ποτέ!
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Να προσθέσω ότι στην ομογένεια θα πρέπει να γίνουν πάρα πολλές ομάδες, γιατί υπάρχουν πολλοί Έλληνες στο εξωτερικό, ειδικά στην Ν. Υόρκη. Θα πρέπει να γίνουν κι εκεί πυρήνες και να έχουμε κι εκεί ανοιχτά μέτωπα..
-Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Έχεις απόλυτο δίκιο Αδριανέ. Παντού, ο καθένας πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί. Και όπως λέει πάντα ο Αρτέμης Σώρρας: όσο μπορεί ο καθένας, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο. Ό,τι μπορεί ο καθένας να προσφέρει, ας το προσφέρει!
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Σε αυτό το σημείο Παράσχο, επειδή φτάνουμε στο τέλος αυτής  της εκπομπής, θα ήθελα να μας δώσεις οποιαδήποτε άλλη σκέψη θα ήθελες.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ…
-Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ; Στην αρχή, όπως σου είπα, όταν έγινε όλο αυτό το σκηνικό, στεναχωρέθηκα, μετά εκνευρίστηκα πολύ και θύμωσα πάρα πολύ με αυτό που επικρατούσε ανάμεσα στις ομάδες με συνέλληνες που μέχρι προχθές καθόμασταν όλοι σε μια γραμμή. Τρέχαμε όλοι μας στις ίδιες ομιλίες, παλεύαμε για το ίδιο πράγμα, πηγαίναμε όλοι μαζί στον ίδιο Δήμαρχο, ενημερώναμε όλους τους Έλληνες για αυτά τα οικονομικά εργαλεία και ήμασταν ο ένας δίπλα στον άλλον. Πώς μπορούμε και τα ξεχνάμε όλα αυτά; Πώς μπορούμε και τα αφήνουμε αυτά στην μπάντα; Δεν γίνεται Συνέλληνες να τα αφήσουμε! Γιατί δεν μας χωρίζει τίποτα, για αυτό και βρισκόμαστε όλοι σε αυτή την κίνηση. Μπορεί μεταξύ μας να έχουμε κάποιες αντιπαραθέσεις. Είναι καλό να τις έχουμε! Για αυτό είσαι Έλληνας!
Ο κάθε Έλληνας λέει την γνώμη του! Πόσες φορές έχει πει κι ο Αρτέμης Σώρρας: « Ο καθένας Έλληνας είναι κι ένας ηγέτης. Άμα ήμουν σε άλλη χώρα, τα πράγματα θα ήταν τελειωμένα, αλλά οι έλληνες είναι δύσκολος λαός». Θυμάστε αυτή την ομιλία που είχε κάνει κι έλεγε: « Ο κάθε Έλληνας είναι ένας ηγέτης, έχει την άποψη του. Δέκα Έλληνες να είμαστε μέσα σε μια αίθουσα θα πούμε 20 διαφορετικές απόψεις». Μπορεί και να μαλώσουμε, μπορεί να ανεβούν λίγο οι τόνοι, αλλά μετά από μισή ώρα, όλοι θα πίνουμε καφέ μαζί. Αυτό είναι το θέμα! Βλέπω ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα που τους γνωρίζω 8-10 μήνες και αισθάνομαι ότι τους γνωρίζω 10 χρόνια. Είναι απίστευτο αυτό το αίσθημα που αισθάνομαι και που αισθανόμαστε όλοι, πιστεύω!
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Πιστεύω ότι όλο αυτό το σκηνικό θα καταλαγιάσει κι όλες οι ομάδες θα συνενωθούν. Ήδη όλοι σκέφτονται με την λογική τους κι όχι με το συναίσθημα και θα προχωρήσουμε ακάθεκτοι. Παράσχο, σε ευχαριστώ πολύ για αυτή την πολύ όμορφη συνέντευξη.
ΣΠΙΘΑΜΗ ΠΙΣΩ…ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΦΟΡΑ!
-Π. ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ: Εγώ ευχαριστώ Αδριανέ! Άσε που οι Έλληνες δεν ευχαριστούν! Να περάσω κι ένα μήνυμα σε όλες τις ομάδες και για το θέμα των Δήμων. Θα δώσουμε το link, γιατί θα υπάρχει live streaming και θα μπορούν όλοι να παρακολουθήσουν ζωντανά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Επίσης θα προσκαλέσω, όσους μπορούν από γειτονικές ομάδες να έρθουν και να παραστούν εκείνη την ημέρα, γιατί έστω με την παρουσία τους, θα δώσουν δύναμη σε όλη την ομάδα της Καβάλας. Όσοι περισσότεροι είμαστε, τόσο το καλύτερο για να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι θα υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε, να πέσει η υπογραφή και να συνεχίσουμε μετά όλοι μαζί ενωμένοι.
Γιατί όπως έχω πει, δεν μας χωρίζει τίποτα, αντίθετα μας ενώνουν πάρα πολλά. Αυτά από την Καβάλα. Ένα τελευταίο μήνυμα που λέω πάντα: Σπιθαμή πίσω, ούτε για φόρα! Θα το φωνάζω πάντα! Δεν φοβάστε τίποτα! Είναι πλεόν ξεκάθαρο σε αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει, πάμε μόνο μπρος. Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω με τίποτα. Και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε, όσο πιο γρήγορα ενωθούμε, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώνουμε!
-Α. ΜΠΕΡΖΟΥΓΛΩΦ: Πολύ ωραία! Σε ευχαριστώ πολύ Παράσχο και να ευχαριστήσω κι όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που μας αναμεταδίδουν, όπως το sorrasfm, αλλά δυστυχώς δεν έχω τον κατάλογο με τους υπόλοιπους.
Εδώ θα κλείσουμε την σημερινή εκπομπή. Ήταν η εκπομπή «ΥΠΕΡ ΤΟ ΔΕΟΝ» με τον Αδριανό Μπερζούγλωφ και στην σημερινή εκπομπή είχαμε τον Παράσχο Αγανικόλα. Σας ευχαριστώ πολύ, να είσαστε όλοι καλά!
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: Έλενα Αλεξίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου