21 Φεβρουαρίου 2015

Συνεργοί των Ναζί: Ιωάννης Ράλλης και ο εβραϊκός στρατός του Χίτλερ


«Δεν ήταν κάθε θύμα Εβραίος, αλλά κάθε Εβραίος ήταν θύμα.» -ο Elie Wiesel μιλώντας για τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. «Εάν υπήρξαν Εβραίοι (στου Χίτλερ) τις ένοπλες δυνάμεις … οι οποίοι υπηρέτησαν εν γνώσει του τι συνέβαινε και δεν έκαναν καμία προσπάθεια να σώσουν (ζωές), καλά, τότε αυτό είναι απαράδεκτο και επαίσχυντο.» Ραβίνος Marvin Hier, διευθυντής του Ιδρύματος Σίμον Βίζενταλ (Simon Wiesenthal). Χιλιάδες άτομα εβραϊκής καταγωγής και εκατοντάδες αυτού που οι Ναζί αποκαλούσαν «πλήρεις Εβραίοι» υπηρέτησαν στο Γερμανικό στρατό εν τη γνώσει και την έγκριση του Αδόλφου Χίτλερ.

Ο πανεπιστημιακός ερευνητής Bryan Rigg του Καίμπριτζ έχει επισημάνει την εβραϊκή καταγωγή περισσότερο από 1.200 στρατιωτών του Χίτλερ, συμπεριλαμβανομένων δύο στραταρχών και δεκαπέντε στρατηγών (δύο πλήρεις στρατηγοί, οκτώ σωματάρχες, πέντε υποστράτηγοι), » άτομα που διατάζουν στρατεύματα μέχρι 100.000.»
Ο πανεπιστημιακός ερευνητής Bryan Rigg του Καίμπριτζ έχει επισημάνει την εβραϊκή καταγωγή περισσότερο από 1.200 στρατιωτών του Χίτλερ, συμπεριλαμβανομένων δύο στραταρχών και δεκαπέντε στρατηγών (δύο πλήρεις στρατηγοί, οκτώ σωματάρχες, πέντε υποστράτηγοι), » άτομα που διατάζουν στρατεύματα μέχρι 100.000.»
Σε περίπου 20 περιπτώσεις, στους εβραίους στρατιώτες στο ναζιστικό στρατό απονεμήθηκε η υψηλότερη στρατιωτική τιμή της Γερμανίας, ο σταυρός του ιππότη.
Ένας από αυτούς τους εβραίους παλαιμάχους είναι σήμερα ηλικίας 82 ετών και κατοικεί στη βόρεια Γερμανίας, ένας θρησκευόμενος Εβραίος που υπηρέτησε ως λοχαγός και άσκησε τη θρησκεία του μέσα στη Βέρμαχτ καθ” όλη την διάρκεια του πολέμου.
Ένας από τους εβραίους στρατάρχες ήταν ο Έρχαρντ Μίλχ (Erhard Milch), αναπληρωτής του διοικητή της Λουφτβάφφε Χέρμαν Γκαίρινγκ (Hermann Goering). Φήμες της εβραϊκής ταυτότητας του Μιλχ κυκλοφορούσαν ευρέως στη Γερμανία στη δεκαετία του ’30.
Σε ένα από τα διάσημα ανέκδοτα της εποχής, ο Γκαίρινγκ πλαστογράφησε το αρχείο γέννησης του Μιλχ και όταν συνάντησε τις διαμαρτυρίες για την ύπαρξη ενός Εβραίου στη ναζιστική υψηλή διοίκηση, ο Γκαίρινγκ απάντησε, «Εγώ αποφασίζω ποιος είναι Εβραίος και ποιος είναι ένας Άρειος.»
Η έρευνα του Rigg έριξε επίσης φως στις ιστορίες που περιβάλλουν τη διάσωση από τους γερμανούς στρατιώτες του μεγάλου ραβίνου των Λούμπαβιτς εκείνης της εποχής, ο οποίος ήταν στη Βαρσοβία όταν ξέσπασε ο πόλεμος το 1939.
Ο Γιόζεφ Ισαάκ Σνήρσον (Joseph Isaac Schneerson) εξαφανίστηκε μυστηριωδώς σε ασφάλεια μετά από μια έκκληση στη Γερμανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Σνήρσον βοηθήθηκε από έναν γερμανό ανώτερο αξιωματικό που ο Rigg έχει προσδιορίσει ως τον ιδιαίτερα παρασημοφορημένο ταγματάρχη Ernst Bloch, του οποίου ο πατέρας ήταν Εβραίος.
Οι Εβραίοι επίσης υπηρέτησαν στις ναζιστική αστυνομία και τις δυνάμεις ασφάλειας ως αστυνομία του γκέτο (Ordnungdienst) και φρουροί στρατοπέδων συγκέντρωσης (kapos).
Το θέμα με τον Ραβίνο της Βαρσοβίας Schneerson έχει ενδιαφέρον.
Στα διάφορα sites που έχουν αναφορά στην βιογραφία του μιλούν για φυγή στην Νέα Υόρκη μέσω Λεττονίας και Σουηδίας. Δικαιολογούν την φυγή αυτή με το αιτιολογικό ότι οι Η.Π.Α. δεν βρίσκονταν σε πόλεμο με την Γερμανία (εκείνη την εποχή)!
Η ιστορία έχει κάπως έτσι:
Ο Βloch επικεφαλής ειδικών δυνάμεων είχε εντολή να οδηγήσει σώο τον ραβίνο μέχρι το Βερολίνο.
Την ίδια ώρα ο Himmler και ο Canaris οργάνωναν την μεταφορά του από το Βερολίνο μέσω Λεττονιας-Σουηδίας κι από εκεί στην Νέα Υόρκη.
Σημαντική ήταν η βοήθεια του Nicolai Zebergs , γραμματέα της Λεττονικής πρεσβείας στην Βαρσοβία. Έδωσε ρούχα πολιτικά σε όλους, ώστε να περνούν απαρατήρητοι, αλλά απέτυχε να πείσει τον Ραββίνο να κόψει τα κοτσιδάκια που έχουν οι Εβραίοι . Τελικά τα κάλυψε πίσω από τα αυτιά!
Ο Zebergis εξέδωσε βίζες για τον Ραββίνο και την οικογένειά του ώστε να μπορέσουν να πάνε από την Γερμανία στην μη κατεχόμενη τότε Λεττονία.
Ο Himmler προσωπικά ευχαρίστησε τον Zebergis χαρίζοντάς του κι έναν πίνακα με την υπογραφή του από πίσω.
Είναι περίεργη η συμμετοχή και η έγνοια της ηγεσίας των Ναζί στην διάσωση ενός Ραββίνου-κεφαλή της εβραικής κοινότητας της Ευρώπης..
Ο Εβραικής καταγωγής και βραβευμένος με Νόμπελ Otto von Warburg, επικεφαλής Max Planck Institute in Berlin , συνέχισε ανενόχλητος τις επιστημονικές του έρευνες καθόλη την διάρκεια του πολέμου.
Το ίδιο ισχύει και για τον Professor Herz , καρδιολόγο στο Buch Hospital.
O Otto Liebknecht, αδερφός του επαναστάτη κομμουνιστή Karl, έζησε με την γυναίκα του Sarah, σε μία βίλα στο Berlin Kohlhasebrck χωρίς να φορέσει ποτέ το αστέρι του Δαβίδ. Είναι ο εφευρέτης του πρότου σύγχρονου απορρυπαντικού της εταιρείας Henkel (Persil).
Έτσι τι συμβαίνει με το ισχυρισμό ότι ο Χίτλερ επεδίωξε να εξολοθρεύσει όλους τους Εβραίους, όταν αυτός ο ίδιος επέτρεψε σε μερικούς εξ αυτών να ενωθούν μαζί του στην μάχη ενάντια στο Μπολσεβικισμό και το Διεθνή χρηματιστηριακή κεφαλαιοκρατία;
Πηγή…
Ιωάννης Ράλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου