04 Απριλίου 2015

Πάνω από 140 οι νεκροί στην Πανεπιστημιούπολη της Κένυας


thumb
Τουλάχιστον 147 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την επέμβαση του στρατού της Κένυας στην πανεπιστημιούπολη της Γκαρίσα, όπου νωρίς σήμερα το πρωί είχαν εισβάλλει ένοπλοι εξτρεμιστές της ισλαμικής οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ και κρατούσαν δεκάδες φοιτητές ως ομήρους.

01Από τη Μαρία Λίλα
Οι ένοπλοι που είχαν ανοίξει πυρ μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου σκοτώνοντας  τους δύο αστυνομικούς, που βρίσκονταν στην υπηρεσία φύλαξης του και πάνω από 10 φοιτητές βρίσκονταν για ώρες ταμπουρωμένοι μαζί με τους ομήρους τους σε κτίριο της φοιτητικής εστίας, το οποίο είχαν περικυκλώσει οι δυνάμεις ασφαλείας.
Σποραδικά πυρά ακούγονταν για ώρες μέχρι που αποφασίστηκε η έφοδος του στρατού μέσα στους κοιτώνες, όπου κρύβονταν τα μέλη της τρομοκρατικής σομαλικής οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ, που ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης.
images (14)
«Νομίζω ότι ο στρατός κάνει χρήση όλων των δυνάμεών του για να τελειώσει η ομηρία, αλλά δεν νομίζω ότι πρόκειται για επιχείρηση διάσωσης, πια» δήλωσε από την Γκαρίσα ο δημοσιογράφος Αλινούρ Μουλίντ στο δίκτυο Αλ Τζαζίρα.
1427962575270
Φοιτητές δήλωσαν, επίσης, ότι μέτρησαν πάνω από 100 νεκρούς μέσα στο Πανεπιστήμιο, πριν τελειώσει η ανταλλαγή των πυρών.
Ο τελικός απολογισμός μπορεί να ξεπεράσει τους 150 νεκρούς μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο εκτιμήσεις αξιωματούχων της Κένυας, που βρίσκονται στην Γκαρίσα μία πόλη που βρίσκεται αρκετά κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία –απέχει 150χλμ.- και έχει γίνει αρκετές φορές στόχος επιθέσεων και τρομοκρατικών ενεργειών από την Αλ Σαμπάμπ, που μάχεται για τη δημιουργία ισλαμικού κράτους και συνδέεται με την Αλ Κάιντα.
……………………………………………………………

Κένυα: «Οι ισλαμιστές γνώριζαν καλά τη δομή της πανεπιστημιούπολης και στόχευαν τους χριστιανούς»

Μαρτυρία από το μακελειό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου